Barn rehabilitation in a house

Barn rehabilitation in a house

Architect
g+f arquitectos
Location
Pozanco, Ávila, Spain | View Map
Project Year
2019
Category
Private Houses
Joaquín Mosquera Casares
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
vinyl flooring - Vinil PurDLW Flooring GmbH
Wave polycarbonate cover - arcoPlus®OndaDott.Gallina
Roof panel - naturthermEURONIT
Cellular polycarbonate - ONDUCLAIR® Celular 10 mmOnduline
Intermediate floor - panel Thermochip TKH 15+40+19Thermochip

Product Spec Sheet
vinyl flooring - Vinil Pur
Wave polycarbonate cover - arcoPlus®Onda
Roof panel - naturtherm
by EURONIT
Cellular polycarbonate - ONDUCLAIR® Celular 10 mm
Intermediate floor - panel Thermochip TKH 15+40+19

Barn rehabilitation in a house

g+f arquitectos as Architects

An agricultural and livestock building of the early twentieth century located in a town on the Castilian Plateau of Spain has been deprecated. The intervention in the existing building is considered as recycling of it. It is intended to preserve the identity of the productive space and the vernacular character of its construction.

 

To re-inhabit the main building it is provided with light, water and heat. It is intended to live the different spaces according to the season of the year. The creaking of the barn seeks to preserve thermal energy through the inertia conferred by the adobe wall. The envelope is completed by protecting the cover with insulation and waterproofing by means of a sandwich panel that incorporates all the solutions. Placed between the old tile and the structure of logs and wooden shingle board this technical solution goes unnoticed.

 

A skylight on the staircase, changing the corrugated panel with a polycarbonate panel illuminates the upper and lower space due to the lightness of the steps of the wooden stairs.

 

A lightweight slab of exposed metal joists and sandwich panel is introduced to take advantage of the free height, without altering the original volumetry, but maintaining the total height at the two ends of the barn, with the staircase to one side and a children's room in the other.

 

This first crack is the coolest area during the day in summer and that is where the heat produced by a wood stove in the winter is best preserved.

 

The second bay, where the cellar was, had three wooden trusses. Due to the leaks, one of them was rotten. It is decided to remove it and open a central courtyard that generates an outdoor space close to the kitchen, which allows you to enjoy meals in summer. On both sides of the courtyard, bright spaces are achieved that contrast with the small hollows of the old barn and allow the creation of winter gardens and living areas in the colder months.

 

This is possible because the old tile and part of the shingle boards are replaced by cellular polycarbonate panels. It seeks to lighten a structure with symptoms of exhaustion and generate a covered space in which to perceive the light variations of the outer space. A membrane space, between the exterior and the interior, a deprogrammed place to be used more freely than a dwelling.

 

Thus, an unused and deteriorating container is recycled to become an inhabited space again.

 

Material Used :
1. DLW - vinyl flooring - Vinil Pur
2. Dott.gallina - wave polycarbonate cover - arcoPlus®Onda
3. Euronit - roof panel - naturtherm
4. Onduline - cellular polycarbonate - ONDUCLAIR® Celular 10 mm
5. Thermochip - intermediate floor - panel Thermochip TKH 15+40+19

Read story in EspañolDeutschFrançaisItaliano and Português

Featured Projects
Latest Products
News
Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222
27 May 2022 News
Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222

At the very highest point of the Norwegian Railway track and only accessible by train, you will find... More

New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade
27 May 2022 News
New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade

The Novartist Pavilion by AMDL CIRCLE is a new exhibition, meeting and event centre at the Novartis... More

Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
25 May 2022 News
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

In Hangzhou, China, the Golong Wormhole by PINES ARCH is an experimental space for events and exhibi... More

Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape
25 May 2022 News
Villa RS by JUMA Architects employs charred wooden cladding and horizontally oriented planes to blend with the Belgian landscape

In the Flemish Ardennses, Villa RS by JUMA Architects is situated in a picturesque landscape with ch... More

Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context
24 May 2022 News
Kindergarten for Llubi expresses in built form two converging patterns from its landscape context

In the small Mallorca town of Llubi, this new kindergarten by Aixopluc Architects is located on a pe... More

25 best architecture firms in Mexico City
23 May 2022 News
25 best architecture firms in Mexico City

Mexico City is home to a number of outstanding, epoch-defining architectural firms. Its contemporary... More

New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden
22 May 2022 News
New Singer Museum wing by Bedaux de Brouwer Architecten offers a balanced experience of art, architecture and garden

In Tilburg, NL, the new Nardinc wing of the Singer Museum by Bedaux de Brouwer Architecten houses th... More

Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople
22 May 2022 News
Al Naseej Factory: A woven architecture that celebrates local craftspeople

Located in Bani Jamrah, Bahrain, the Al Naseej Factory by Leopold Banchini is a textile weaving faci... More