Beechdale House

Beechdale House

Architect
Paul Archer Design
Location
London, United Kingdom
Project Year
2016
Category
Private Houses
Will Pryce

Beechdale House

Paul Archer Design as Architects

Unusually, the rear wing of this Edwardian terraced house faced onto the blank side wall of the adjacent house, leaving a narrow corridor-like external space which served only to bring light into the rear reception room.


In the original ground floor layout the kitchen was isolated from the rest of the house, particularly the two elegant reception rooms, which retained most of their period features. Working within an existing planning consent, this underused space has been brought into the house to form part of a large kitchen and dining space.


A pair of oversized glazed pivot doors give uninterrupted views of the newly landscaped garden, while two rooflights drop light deeper into the plan. The old external doors of the rear reception room have become a new circulation route and visual connection between the old and new parts, and changing the way the clients inhabit their house.

Share or Add Beechdale House to your Collections
Project Credits
The Design Museum
next project

The Design Museum

Museums
Kensington High Street, Holland Park, London, United Kingdom - Build completed in 2016
View Project