Beijing CR Land Galleria – Instreet Renovation

Beijing CR Land Galleria – Instreet Renovation

Architect
Kokaistudios
Location
Beijing, China | View Map
Project Year
2020
Category
Commercial Landscape
Jin Weiqi

Beijing Galleria-Instreet Renovation: Rethinking China’s Public Social Spaces

Kokaistudios as Architects
2_night view-canopy close up-景观亭夜景特写.jpg
canopy close-up night view

Building on a solid reputation for urban regeneration and renewal, Kokaistudios recently breathed new life into an overlooked and underused Beijing street. Drawing on design interventions including a network of canopies and increased seating, the project overhauls a neglected district to set a new benchmark for China’s public spaces. 

site map-区位图.jpg
site location

Kokaistudios was recently commissioned by property developer CR Land to redesign Galleria-Instreet (Hereinafter referred to as “Instreet”) in central Beijing. Calling for interventions both large and small, the extensive urban renewal project has transformed what was previously an underused, sparse space by injecting all-important human scale to invite public participation. The result is a clear flow to this formerly disjointed thoroughfare, as well as community-focused lifestyle elements to cater to both residents and visitors. 

1.jpg
bird view before renovation
1_general bird view-整体鸟瞰.jpg
general bird view after renovatiom
3_east entry plaza_东入口广场.jpg
east entry plaza
9_the integration of stairs and the street-台阶与步行街的融合.jpg
the integration of stairs and the street

Located in Chaoyang District in the northeast of Beijing, Instreet is now representative of a hybridized public space prototype that is becoming increasingly popular in Chinese cities. Comprising commercial functions as well as residential, and typically pedestrian, they feature lifestyle elements aimed squarely at communities. In the case of Instreet, these include children’s play areas, a network of canopies to provide welcome shade, plentiful public seating, and flexible spaces for markets, concerts, and outdoor events of all kinds. 

5.JPG
the underused and sparse space before renovation

Despite several core landmarks - namely, a main entrance to both Phoenix Mall plus Sanyuanqiao subway station, as well as a long-redundant concrete bridge - the street lacked visual unity, its various elements disparate and unconnected. An absence of public seating contributed to not only the street’s empty feel, but also its non-human scale. 

3.JPG
the redundant bridge before renovation
12_circulation after renovation-改造后空间流线.jpg
circulation after renovation
7_theatre_舞台空间.jpg
theatre
14_F&B & market night view-餐饮市集夜景.jpg
F&B market night view

Kokaistudios’ first action was to demolish the concrete bridge that once connected the two ends of Instreet. An unnecessary feature along an already pedestrianized route, and disliked by locals, it was largely unused. Furthermore, it brought the negative effect of obstructing the line of sight from one end of the street to the other. Its razing opened up the space significantly, further highlighting the street’s distinct lack of character. At the same time, the bridge’s demolition presented multiple opportunities for design interventions. 

1_axonometrical drawing-轴测图.jpg
axonometrical drawing
4_art space-艺术空间.jpg
art space
13_art space night view-艺术空间夜景.jpg
art space night view
8_playground_亲子游乐空间.jpg
playground
15_playground night view-亲子游乐空间夜景.jpg
playground night view

A total re-landscaping of the area saw the introduction of instruments aimed at encouraging public interaction and use. In particular, a network of canopies running the length of the street visually interrupt the otherwise empty space. Not only does the string of shelters provide welcome shade, come nightfall they light up in a way that is not only atmospheric, but also brings safety and security. Resembling an archipelago, they are designed as oases of various activities. These include a children’s play area; clusters of green planters; as well as plentiful benches. At the centre is a versatile open-air platform for events of all kinds, further opening Instreet for future actions and possibilities.

10_canopy structure details-景观亭结构细节.jpg
canopy structure details

Smaller interventions also play a part in Instreet’s redesign. For example, an intricate rain collection system and custom-made elements such as steel tree root guard meshes are representative of the project’s close attention to detail, and elevation in quality on what was previously in pfa

11_facade close up-商业立面特写.jpg
facade close-up

Frontages of existing commercial tenants, as well as future ones, have also been given an overhaul. That includes a new louvered facade to a multipurpose facility comprising a gym, restaurant, and private club for residents. Now more visually and thematically linked, a mainstay of F&B outlets feature extended terraces, surrounded by planters. The smart wooden decks, combined with rough stone elements, as well as additional trees all make for a pocket of nature in the heart of Beijing. The overall effect is welcoming, comfortable and in keeping with Instreet’s refined lifestyle focus. 

6_F&B & market-餐饮市集.jpg
F&B market

 

Completed in 2020, Instreet’s shift from underused, disjointed and bare, to a space that invites interaction through attractive, useful, and flexible facilities has been transformative both for residents, as well as the area’s economy. Now attracting higher-end businesses, as well as community initiatives by way of its multipurpose, open-air events platforms, the urban renewal project sets a benchmark for public space design in China.

 

Project information

Project name: Beijing CR Land Galleria Shopping Center – Instreet Renovation

Location: Beijing, China

Site area: 12,000 sqm

Date of completion: July 2020

Client: CR Land

Service Scope: Urban Renewal + Landscape Design + Architecture Facade Renovation

Chief Designers: Andrea Destefanis, Filippo Gabbiani

Design Director: Pietro Peyron

Architecture Design Manager: Andrea Antonucci

Design Team:  Andrea Antonucci, Lu Tian, Zhao Muyun, Christine Chen, Marta Pinheiro, Zhu Wenye, Pablo Zhao, Liu Chang

Photography: Jin Weiqi

Text: Frances Arnold

 

Architecture LDI: China Academy of Building Research

Landscape Design Development: UNLIMITED METROPOLIS DESIGN

Lighting Consultant: BEIJING PRO LIGHTING DESIGN CO., LTD. 

Curtain Wall Consultant: Beijing Jingtonghua Curtain Wall Consulting Co., Ltd

Signage Consultant: Graphia International Limited

Project Credits
Product Spec Sheet

Austrian loft
next project

Austrian loft

Private Houses
Moscow, Russia - Build completed in 2016
View Project