BUTANTA HOUSE

BUTANTA HOUSE

Architect
Lab Arquitetos
Location
São Paulo, Brazil | View Map
Project Year
2013
Category
Private Houses
Marcelo Kahn

BUTANTA HOUSE

Lab Arquitetos as Architects

In sight of a comfortable house for the whole family, the owners decided to renovate an old house from the early 50s.


The architects from Lab Arquitetos developed the project in order to integrate the outdoor area to the inside of the house, making it possible the usage of pergolas, balconies and wide windows.


Searching for an aesthetical look that refers to thenorthern Argentina fields and grasslands, rustic materials such as wood were used, contrasting with the contemporary furniture and integrated rooms.


The originallaundry area gave place to a living area with an open garden and grill area, both with view to the refurbished swiming pool.


The fence and low walls were removed so all rooms could be integrated, giving place to aexuberantelandscape.


The lower plan was expanded, conecting the living room and balcony area through the pergola area. Made of cortensteel , the pergola hasit´s structure apparent and also sustains the upper floor new balcony.


One of the greatestsurprises during construction was the chance to leave the existing roof structure apparent, requiring only some repair and maintenance in some points and a new painting finish.

Share or Add BUTANTA HOUSE to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersCelite
SuppliersDeca
ManufacturersSuvinil
Product Spec Sheet
Manufacturers
by Celite
Suppliers
by Deca
Manufacturers
by Suvinil
Moritz M-store
next project

Moritz M-store

Shops
Barcelona, Spain - Build completed in 2019
View Project