Callstack Office

Callstack Office

Architect
we.make
Location
Wrocław, Poland | View Map
Project Year
2020
Category
Offices
Stories By
we.make

KLUS
Tom Kurek
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
LightingKLUS
Ceramic tilesEquipe Ceramicas
ChairsFameg
Office furnitureMikomax Smart Office
WallpapersWonderwall Studios

Product Spec Sheet
Lighting
Ceramic tiles
Chairs
by Fameg
Office furniture
Wallpapers

Callstack Office

we.make as Architects

The main idea in shaping this space was to create a highly flexible, dynamic office that provides a well- balanced work environment for employees. The reality of working in an IT environment, which operates mainly online, forced a departure from the standard office model, and the focus on a highly agile, sociable work environment which is both casual and very professional.

 

Because of the design teams' needs, the office has been divided into four main zones: the entrance zone with the reception desk, two work zones dominated by open spaces, and a kitchen and lounge area in the form of a chillout room. When designing, we considered various scenarios of the company's growth, which directly correlated with future demand for desks, and accompanying infrastructure (ex. meeting rooms, Skype rooms, kitchen area).

 

The investor was very aware and responsible in this matter - from the very beginning, we managed to reach a reasonable compromise that would not overload the office, thanks to which it was possible to create a very comfortable space for all users. That kind of arrangement of desks made the office more adaptable. We enhanced the space of open spaces with places for individual work of various types (counters, standing desks), private offices for management board members, and a separate room for administrative and managerial staff.

 

The design was inspired by a cosmic and scientific theme that directly relates to the investor's brand's nature. An excellent background for this type of design was the building itself in which the office is located - a building from before the Second World War, with the original structure visible in many places. This industrial character was emphasized by leading all installations in a visible, thoughtful way. We intended to design a variety of meeting rooms, which offer a diveristy of settings and aesthetics. Each of them relates to a different field of science (mathematics, physics, history, biology, chemistry and geography rooms).

 

Inside each of them, you can find a different mood, a color palette, a careful selection of details used in textures, tones, and patterns, including many references within bespoke wallpapers, furniture, graphics, lighting, and accessories. Open spaces were to be comfortable for employees, adaptable to the various requirements of future project teams. We wanted them to be bright and pleasant, well-lit, and fulfilling the appropriate acoustic comfort. We wanted one space to stand out in this cosmic and scientific theme. We wanted it to be enjoyable, cozy, a bit like a home atmosphere.

 

It was supposed to be a space for socialization, time together between and outside work, eating meals together, and recreation. It was also the space that was to be a response to the client's demand for the organization of informal industry meetings, as well as corporate events. The chillout room is, therefore, a unique space in the middle of this office.

 

Nevertheless, it refers to space themes - the inspiration for its design was the film space greenhouse ("The Martian" dir. Ridley Scott). One thing is common to the entire office - greenery. Its use was one of the basic guidelines of the investor, a significant item in the budget. The greenery makes this place truly special, the reason why it stands out.

 

It makes you want to stay in it (also thanks to its air-purifying properties). It is used in every room and strongly accentuated in open spaces where it constitutes living partitions between zones. It is the first element that is noticed when entering the office (vertical garden).

 

It is present both in a living form and in numerous references, for example, as a motif on wallpapers. From the very beginning of the office's operation, its employees could find that it was the greenery that gave it a unique character and binds them together. Plants live and grow. In a completely spontaneous way, employees carry out the process of splitting them, sharing plants, and transferring cuttings to their homes.

 

Material Used:

1. Mikomax Wroclaw – Office furniture

2. Fameg – Chairs

3. Wonderwall - Wallpapers

4. Equipe – Ceramic tiles

This story is available in multiple languages

New Callstack offices

KLUS as Lighting

Suspended JAZ-DUO lighting fixtures decorate the halls, passages and conference rooms. Placed one after the other, they run along the corridors, illuminating them well. There is also a spectacular LED lighting made of a curved GIZA profile. Suspended above the reception area, it is part of a spatial structure resembling orbits of planets.

Share or Add Callstack Office to your Collections
Project Credits
Lighting
Architects
Products used in this project
Wilkie D. Ferguson, Jr. United States
next project

Wilkie D. Ferguson, Jr. United States

Courthouses
Miami, Florida, USA - Build completed in 2007
View Project