Camper store

Camper store

Architect
Asketik Studio
Location
Moscow, Russia
Project Year
2018
Category
Shops
Yuri Grishko

Camper store

Asketik Studio as Aluminium shelves ,Wharehouse rack ,Centre table

Russian designer Maxim Maximov and the team at Asketik Studio present an all-new store concept as part of Camper’s Together project. The new Moscow location inside Metropolis Mall features a minimalist aesthetic with a clean interior design and maximum functionality. “I wanted to create something that was familiar to Russian people but was also stylish and modern like in Europe.


We have maintained some classic details, like industrial warehouse shelving and the 15x15 white matt tiles that were popular in soviet Moscow supermarkets. Minimum forms and colours were utilized for maximum functionality and utility. Powder- coated metal, concrete flooring, and the prominent use of red represent the small details of our childhood.” - Maxim Maximov. One of the main goals of the interior was to achieve ideal geometry of the space. And white tiles 15x15 became the basis of this. Metal shelves on the right wall follow not only the size of the tile but also the thickness, which has allowed to attain the effect of unified base. White shelves are equipped with the lighting, so it looks like the each pair of shoes is located in own cell.


“Design of the rack like idea appeared during the research of history of the brand. There was a tall shelving with boxes on one of the stocks, which I wanted to scale to our space. By using the tiles from the floor to the ceiling, open ceiling and the high rack I wanted to make a space as big and clear as possible. Concrete floor and top lighting add some industrial atmosphere to interior.“ - Maxim Maximov


Brand Asketik was founded by designer Maxim Maximov 4 years ago. Started with the one small object in time it became full collection of furniture in one style with basic principle — minimum for maximum. Minimum form with maximum function. Asketik Studio is the new direction, which create harmony in public and private spaces.

Project team
Aluminium shelves ,Wharehouse rack ,Centre table
Product Specifications
BrandCategoryProducts
ArtlightSuppliers
Education and Tax Offices
next project

Education and Tax Offices

Offices
Groningen, Netherlands
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter