Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Casa La Dehesa

Casa La Dehesa

Architect
Elton + Léniz
Location
Lo Barnechea, Santiago, Chile
Project Year
2011
Category
Private Houses
Natalia Vial

Casa La Dehesa

Elton + Léniz as Architects

At the site, in a private community in La Dehesa, is possible to appreciate a mountain landscape and an environment with plenty native vegetation. The site dimensions are slack for the program needs and rooms for a house of 500m2. Allocation decisions set the house on two stories and in a constant recognition of the width and depth of field of the site. The ground floor determines the program in transversal stripes of use, where the first includes bedrooms, living rooms and study rooms of children, and the second, common use areas, dining room and main living room. This sequence gets articulated by a main circulation axis that distributes circulations from the access to common areas and as projection to the bottom of the site.


The second level group all the adults needs related programs. Based on structural criteria and expression, the first level is constructed in concrete and the second in light metal structure. This allows recognizing two typologies within the house: A horizontal base where concrete, stone and wood volumes predominates . The composition, materiality and organization of the sequences that build public and private are the strategy of this work.


Project Credits
Product Spec Sheet

Casa de la Encina
next project

Casa de la Encina

Apartments
San Lorenzo de El Escorial, Madrid, Spain - Build completed in 2018
View Project