Castle of Santa Cruz Visitor Center

Castle of Santa Cruz Visitor Center

Architect
rodríguez + pintos arquitectos
Location
A Guarda, Pontevedra, Spain | View Map
Project Year
2016
Category
Visitor Center
Santos Díez

Castle of Santa Cruz Visitor Center, A Guarda (Pontevedra)

rodríguez + pintos arquitectos as Architects

The Castle of Santa Cruz Visitor Center has been articulated in two parts connected between them:

1º- A pre-existing construction resolved with a solid and massive masonry work that will be a space for spreading and expositions. This building will be used as well as a testimony of the recent residential past of the ensemble.

2º- Three small new pavilions that –according to the military past of the fortress and the usual disposition of military pavilions- are designed as light but resistant elements with a “dry” construction.

The structure and outside steel paneling will add the basic finishing touch. These small pavilions will be used as a previous reception space, bar-terrace and toilets. Between the pre-existing building and the small pavilions there is a big threshold or covered area with capacity for groups of people and the needed space of relationships and reception, with shadows in the summer and protection from the climate in winter time.

 

Material Used:
1. Facade cladding: Steel sheets, ACERINOX
2. Windows: Aluminum windows COR 60, CORTIZO
3. Roofing: Zinc sheets and strips, RHEINZINK
4. Bathroom furniture: Sink Victoria Mural 60, ROCA

Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
Bathroom furnitureRoca
Aluminum windowsCortizo
COR 60 - STANDARD
Zinc sheets and stripsRHEINZINK
Product Spec Sheet
Bathroom furniture
Aluminum windows
COR 60 - STANDARD by Cortizo
Zinc sheets and strips
Mumbai Apartment
next project

Mumbai Apartment

Apartments
Kyiv, Ukraine - Build completed in 2020
View Project