Cepovett Headquarters

Cepovett Headquarters

Architect
AUM Pierre Minassian
Location
Gleizé, Rhône, France | View Map
Project Year
2018
Category
Offices
Studio Erick Saillet
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersActiuPrisma
ManufacturersBaxter SrlBUDAPEST
Bora bora - sofaMDF ItaliaTense Table
ChairKettal
TableTribù
DeskDynamobel

Product Spec Sheet
Manufacturers
Manufacturers
Bora bora - sofa
Chair
by Kettal
Table
by Tribù
Desk

Cepovett Headquarters

AUM Pierre Minassian as Architects

This is a project for the extension and redevelopment of the Cepovett head office – Cepovett is the French leader of professional clothing -  located in Gleizé, Rhône.

 

The original building, included 400 m² of offices and two 5000 m² warehouses. It was necessary to modify and enlarge this existing set in order to add 1800 m² of offices and 5000 m² of warehouse.

 

The idea behind this new project was to cut the existing office building in two and to create a notch inside the storage, thus revealing two patios, visible only by the occupants of the building and offering a generous amount of light inside the offices.

 

In order to improve the integration of the head office into its site it was necessary to modify the access to the buildings whose existing entrance turned its back to the main axis of the village. The project was organized in two phases: the creation of an extension and the redevelopment of the existing portion - the constraint being the maintenance of the activity of the company during the 18 months of construction.

 

The office building is organized around several areas of activity grouped into an open space that stretches around an atrium. The building meets the requirements of the clients: it is ultra-functional, bright and intelligent.

 

Indeed, the control of all its technical parameters is centralized and automated. In addition, smart building management allows employees to be connected to company buildings, which allows, for example, room occupancy planning for optimized space management.

 

The architecture of the building is based on a mixed structure of steel and self-placing white concrete. The first floor is dressed with a white Ductal concrete mesh. The technique of a mixed framework was chosen to allow both a certain technical fluidity and the incorporation of aesthetic elements into the design.

 

The Ductal mesh offers a double facade that allows the maintenance of large windows and protects the floor from the sun's rays.

 

In addition to the light they bring, both patios play an important role in the composition of spaces. They allow both to bring vegetation into the heart of the building and create intimate and privileged spaces.

 

Material Used :
1. MDF Italia - Bora bora - sofa
2. ZEUS - Slim Irony - table
3. Actiu - prisma - desk
4. Dynamobel - desk
5. MDF Italia - Tense - table
6. Dieffebi - storage
7. Baxter - Budapest - armchair
8. Vitra - Lounge chaireames
9. Poliform - Tribeca - table
10. Poliform - bar
11. Tribu - table
12. Kettal - chair

This story is available in multiple languages
Share or Add Cepovett Headquarters to your Collections
Gillies Hall
next project

Gillies Hall

Universities
Frankston VIC, Australia - Build completed in 2019
View Project