Coffee Nap Roasters 2nd

Coffee Nap Roasters 2nd

Architect
Design Studio Maoom
Location
Yeonnam-dong, Mapo-gu, Seoul, South Korea | View Map
Project Year
2018
Category
Shops
Soulgraph, Jin Seonggi

Coffee Nap Roasters 2nd

Design Studio Maoom as Architects

The hill, where I sit, is my space! A place to relax, a new experience, design concept reinterpreted with the variety of languages. The hill located at the corner of the alleyway in Yeon-nam Dong will catch your attention.


This small shop got rid of the concept of “Space (Tables and chairs) needed to “Sit”. Getting rid of the tables and the chairs, and looking up from the low hill, where your sight is, became the space and scenery. Having a diverse way to sit, beyond overcoming uncomfortableness, would mean the beginning of a new experience. This small place is a tiny coffee shop where you can enjoy a cup of coffee with wherever you choose to sit, becomes your space.


A purpose such as, “New experience, where everybody stays in the same space but they must be able to enjoy the variety of sceneries.” is expressed with metaphorical interpretation including “The hill”.


The hill, where breeze passed by, becomes a space that gives freedom of sights.

The light, time and shape walk slowly through the ceiling.

The moon hiding behind the hill. The coffee bar becomes a shining stage with baristas.

The bamboo, feels wavering winds.

The mirror, captures the calm sunset.


“The hill is a space where you can sit and relax for a moment = A place where one wants to rest”


In a subconscious moment where the sensibility of a person is moved by the familiar experience, the message of the hill here, will be recognized as space to just sit down and relax. The additional element to the scenery, is probably the moment when nature moves. The light that shines through the ceiling will stay on the hill according to the time. The winds that will blow across the shop will sway the leaves on the bamboo tree. The sunset will reflect in the mirror and will generate another sense of color. When the sun sets and darkness comes upon, the coffee bar with the barista will become a shining stage like the moon hidden behind the hill.


The stairs, which is the way to the restroom, is structured to go to the highest point of the hill and to come back down, where a feeling of disappearing behind the hill, and the view of resting people intersect.


The hill, with the total floor area of 42.05 square meters, after excluding coffee making area and human traffic moving space out of total area of 50.5 square meters including the stairs that reach up to 1,500mm, and to ease the movement up and down the hill, a gap between the bricks have been adjusted to 10-~15mm on the location, and is consisted of 7,000 sheets of bricks including the flooring and the furniture.

Project Credits
Product Spec Sheet

Featured Projects
Latest Products
News
Cave-like Zolaism Café  offers a sensual and perceptual feel of returning to nature
16 Jan 2022 News
Cave-like Zolaism Café offers a sensual and perceptual feel of returning to nature

In Aranya-Qinhuangdao, China, Zolaism Café by B.L.U.E Architecture invites visitors in to esc... More

Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity
16 Jan 2022 News
Playful atmosphere of Fuego Camina Conmigo Barcelona emphasizes art and creativity

On the third floor of a building located in the industrial neighbourhood of Gracia, Barcelona, the n... More

Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82
14 Jan 2022 News
Spanish architect Ricardo Bofill passes away aged 82

Studio Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (RBTA) just announced the sad news that their founder h... More

Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax
14 Jan 2022 News
Cedar-clad OG House by Omar Gandhi Architect maximizes a narrow lot in the vibrant North End of Halifax

On a narrow lot in the vibrant, historic North End of Halifax, this project combines the primary res... More

Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment
14 Jan 2022 News
Sculptural Stormwater Facility by gh3* architects in Toronto tells a compelling story of urban water treatment

Treating urban run-off from Toronto’s new West Don Lands and Quayside neighbourhood developmen... More

Top 10 Trending Products of 2021
13 Jan 2022 News
Top 10 Trending Products of 2021

A look back at the most specified products of 2021, including a retro table lamp, a classic light sw... More

17th century Amsterdam canal house thoroughly renovated with colour and creative details
13 Jan 2022 News
17th century Amsterdam canal house thoroughly renovated with colour and creative details

Originally constructed in 1675, this once neglected canal house has been renovated by Amsterdam base... More

Dramatic pyramidal roof peaks define Foster + Partners’ Datong Art Museum
12 Jan 2022 News
Dramatic pyramidal roof peaks define Foster + Partners’ Datong Art Museum

Featuring four interconnected pyramidal roof peaks that appear to emerge from the earth below, the D... More