CONFIGNON HOUSE

CONFIGNON HOUSE

Architect
LOCALARCHITECTURE
Location
Confignon, Switzerland
Project Year
2012
Category
Private Houses
Matthieu Gafsou Photographie
Product Spec Sheet

ElementBrand
External WoodworkAndre SA
SealingCerutti & Cie
Internal Woddwork and Wood FurnitureED Menuiserie SA
Precast ConcreteForm C
CurtainsLachenal
ScreedsLirom chapes

Product Spec Sheet
External Woodwork
Sealing
Internal Woddwork and Wood Furniture
Precast Concrete
by Form C
Curtains
Screeds

CONFIGNON HOUSE

LOCALARCHITECTURE as Architects

Located on an elongated plot, the new dwelling occupies the totality of the constructible area. Benefiting from the mild natural grade of the orchard, the house is formed by three spaces which shift down the land. Each «unit» is a volume which varies in height and which opens sideways towards the garden on both sides.


The daylight space (living room and kitchen) occupies the central area, while the guest room is located in the upper level of the house.


The rooms of the children are distributed in the lower part of the volume. Another room completes the ground-floor.


Two utility cores dissociate the main living spaces, while a peripheral passageway cadenced by the changes of levels connects them. ' The structural concrete shell that ensures protection against the noise pollution coming from the road bellow, expresses the uneven shape resulting from the height variations of the interior spaces. The large windows reinforce the transparency of the building while that the vertical rhythm and depth of the pinewood posts accentuate the close relationship between each interior space and its outside extension

Share or Add CONFIGNON HOUSE to your Collections
Project Credits
EUROPEAN COUNCIL and COUNCIL of the EUROPEAN UNION
next project

EUROPEAN COUNCIL and COUNCIL of the EUROPEAN UNION

Consulates
Brussels, Belgium - Ground breaking in 2013
View Project