CUBO^3
Milena Villalba and Clara Cascant

CUBO^3 by ANDREA TABOCCHINI, MARION GOUGES and ANTONIO GIANNOCCARO

Andrea Tabocchini as Architects

CUBO^3, the winning proposal of elCASC 2014, is more than a common pavilion: it’s a reinterpretation of Villena’s historic center, a shelter from the Sun, an excuse to bring together two different ethnic groups, giving to the city’s main square a temporary public ceiling supported by the city itself.


Using the materials available on the deposit of the Municipality, the installation brought poetry and atmosphere to the city, creating a versatile space for everybody that people, childrens and old people moved and organized as they wanted: it has been used as a public stage, as a huge screen, as a set for conferences, as a pic-nic place, as a common playground, as a place to try to break the walls of segregation and marginality.


Share or Add CUBO^3 to your Collections
Project Credits
PARKING SAINT ROCH
next project

PARKING SAINT ROCH

Car Parks
Montpellier, France - Build completed in 2015
View Project