Cuts n Curls

Cuts n Curls

Architect
AMAN SOHAL
Location
Himachal Pradesh, India | View Map
Project Year
2021
Category
Showrooms

Cuts n Curls , Salon at Nalagarh

AMAN SOHAL as Architects

STORY BOARD - This 1600 sft of built area split into 4 floors was to be designed so as to create a salon ,

Caption

INTERIORS

The idea was to pick the element of glass as something that becomes more than the function. Looking Glass that is apparently the function of the space has been used poetically to express the form of the space , hence unlike regular glass frames , we intended to increase the length of the glass on the ceiling so that one continuously feels engaged with their body and style. This also helped us create a very organic form of the ceiling creating one large impact in the space. Variable color tones were used to reflect the function of each space. Basement was the Men's section, Ground and First was the female section. Ornamental form and flooring in the Bridal section . Wooden partition continue to perform the similar intent

Caption

FACADE

The function within was intended to be reflected on the facade , hence the free flowing form of hair was transcrobed in the form of GI closed boxes that maintained a very organic form stretched along the height of the facade . The vibrancy of the space was reflected by throwing a strong Aqua Blues against Black Jaali that allows transparency and cross ventilation from within

Caption

MATERIALS

Brick cladding in the basement to bring a disconnect from outside was used . Vitrified tile flooring of neutral shades was used . Recessed COB lights for ceiling . Laminated workstations and table tops considering the high footfall of the space

Caption

TEAM

Ar. Aman Sohal (principal architect )
Shikshit , Munir Ahmed , Rajan , Jaskirat
Niharika

Photography - @Jeevanjyot

Caption
Share or Add Cuts n Curls to your Collections
Project Credits
Architects
Product Spec Sheet

Pontevedra Town Hall Offices
next project

Pontevedra Town Hall Offices

Offices
Pontevedra, Spain - Build completed in 2021
View Project