Digi International

Digi International

Architect
Studio BV
Location
Hopkins, Minnesota, USA
Project Year
2019
Category
Offices
Corey Gaffer Photography
Product Spec Sheet

ElementBrand
CarpetMilliken
FurnitureNormann Copenhagen
Copper panels for cylinder conference roomChemetal
light fixturesHennepin Made
Counter topsSilestone

Product Spec Sheet
Carpet
Furniture
Copper panels for cylinder conference room
light fixtures
Counter tops

Digi International

Studio BV as Architects

The new Digi International workplace focuses on the expression of the innovation process as a journey; from identifying an opportunity to producing a solution. The workplace design celebrates the journey of moving through the space as a metaphor for the creation of a new product or idea.  This notion of discovery through experience is made real in materials, storytelling moments, product displays, and the intersection of the teams in the work environment.

 

The path to innovation starts at the entry. Guests are invited to engage with Digi technology, creating a tangible experience of the organization’s product.  This powerful interaction with the final product helps inspire teams as they come to work each day and tell stories to visitors about the innovation that happens at Digi.

 

Recognizing that good thinking is cyclical, the workspace will emphasize the connection between discovery and refinement.  This unveiling process allows guests and team members to engage with Digi in an entirely new way. The Studio BV design team focused on wireless technology as a metaphor within the design. Using copper and metal as features used to express this concept.

 

The space features the use of Digi’s technology including a virtual greeter, beer tap monitor, digital monitors and LED lighting technology.

The space is centered around the open collaboration and gather space. The stair and client conference areas are supported by a coffee bar and a signature floating copper oval conference room. This room floats over the two-story opening conveying a sense a detachment and wirelessness that connects to the story of Digi’s technology.

 

The two-story opening is the connection between the two floors and off of that opening is a large platform for all staff meetings, booths and a fireplace lounge for teams to meet and work individually.  A pair of garage doors opens up the fireplace lounge to the café area and a large meeting room, giving the teams flexibility in how they use the space.

 

Open collaboration and a variety of meeting rooms are sprinkled throughout the space. The key feature off the elevator lobby is the lab. The lab is a show piece that allows clients and teams to see what is being developed.

Share or Add Digi International to your Collections
Project team
Architects
Chilean pavilion EXPO 2015
next project

Chilean pavilion EXPO 2015

Exhibitions
Milan, Italy
View Project