Dim Sum Bar

Dim Sum Bar

Architect
Hou de Sousa
Location
Quito, Ecuador
Project Year
2012
Category
Bars
Hou de Sousa

Dim Sum Bar

Hou de Sousa as Architects

Our objective was to design a restaurant with an elegant and comfortable atmosphere which feels both contemporary and classic. This approach was born out of a close collaboration with the client, and arose from a set of tables and chairs the client had previously purchased for the space. Consisting of white leather cushions set on dark wood frames, the chairs prominently feature a ribbed backrest. The components of the chair provided an aesthetic vocabulary used throughout the project. The result is a harmonious relationship between the client’s furniture and the interior design.


The existing space of the site was highly irregular in both shape and proportion, and a perimeter of load bearing concrete walls limited improvements to the layout. From the beginning, it was clear that the design should be focused on the surfaces and lighting. This led to us to experiment with ideas concerning two-dimensionality and depth. The privacy screens that divide the space, at first glance, look like traditional Chinese doors, but the seemingly random pattern of perforations actually contain a hidden message. The inner linings of the perforations were painted white on one side only. "DIM SUM BAR" is spelled out repeatedly, but only visible from certain angles. The entry signage is composed of holes that have been drilled into the wall that are then backlit. The vitrines showcase the wine menu as a single layer of bottles, but due to the mirror's reflections, atwo-dimensional grid appears as an infinite three-dimensional matrix.

Share or Add Dim Sum Bar to your Collections
Project Credits
Architects
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Osram 50AR111/4/SSPOsram HQLINEARlight FLEX Diffuse CRI >90
ManufacturersSylvania
Product Spec Sheet
Manufacturers
Indoor-outdoor living
next project

Indoor-outdoor living

Private Houses
Santa Barbara, CA, USA
View Project