Duyen Ha House
Triệu Chiến

Duyen Ha House

Nguyen Thanh Trung Architects as Architects

_ The project is a small one-floor house for a small family have three members and have built in Thanh Tri- Ha Noi


_ Located in northern Vietnam is a place in the humid tropical monsoon climate. So that we determine the airy factor and natural wind is the most of important. The solution we offer is to arrange two courtyards for the house, the front yard and the behind yard to help air flow easily through the living space.


_ In order to have the over view from the living space to the front yard and the behind yard, we used two large glass panels to erase the inside-outside boundary, interior-nature.


_ The front roof has been protruded 2.4m, the behind roof has been protruded 1.5m to minimize the directly harsh sunshine on the glass pieces make to heat of the house in the summer.


_ In order to ensure the private space, we design the office, bedroom and toilet were separated from the living space with a 2.2m-high concrete wall.


_To cool the house in the summer, the roof has been designed to add a separate layer to the sun directly from the sun. It is a layer of nets and stones that are spread on it, creating a gap with the concrete, helping the heat to be released quickly when the sun is out.


_ Beside the dining room, we plant a grapefruit tree, it will flower in early spring. It will be there, live with the members of the family, share the sadness and witness the adult child. That grapefruit tree will be a new member for the small family

Share or Add Duyen Ha House to your Collections
Project team
Caritas Pavilion at Expo Milano 2015
next project

Caritas Pavilion at Expo Milano 2015

Pavilions
Milan, Italy - Build completed in 2015
View Project