Effegi house

Effegi house

Architect
ARCHIPLAN
Location
Trequanda, Siena, Italy | View Map
Project Year
2018
Category
Private Houses
Davide Galli
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Bathroom tapsCEADESIGN
Tulip TableKnoll
Vieques sinkAgape
Wall lampArtemide
Eames ChairsVitra.

Product Spec Sheet
Tulip Table
by Knoll
Vieques sink
by Agape
Wall lamp
Eames Chairs
by Vitra.

Effegi house

ARCHIPLAN as Architects

The restoring intervention involves a little building, located at the border of the consolidated urban fabric of Trequanda, a small village in a hilly Tuscan area, the so called “creste senesi”.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli

The project includes a series of little and precise interventions, which redefine detailed aspects of the building.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli

The internal courtyard was located at a different height from the entrance border threshold, respectively located on the street margin and at the entrance of the house. This topographic location became an opportunity to redesign the soil and the open space.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli

At the ground floor the imperfect squareness of the longitudinal walls is regularized by two lateral sittings, which are able to absorb the spatial discontinuity with their extension.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli

At the first floor the wardrobe has this task, both absolving a containing function and transforming into a space for WC and shower, in a light visual relationship with the bedroom thanks to the rarefaction of the wall.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli

The sink becomes an isolated element in the room and its use allows the visual relationship with the surrounding landscape.

photo_credit Davide Galli
Davide Galli
This story is available in multiple languages
Share or Add Effegi house to your Collections
Project Credits
Architects
North Vancouver Passive House Plus
next project

North Vancouver Passive House Plus

Private Houses
North Vancouver, British Columbia, Canada - Build completed in 2017
View Project