Specifier · Let manufacturers think along with the materialization of your project
Elysium House

Elysium House

Architect
Studio Prineas
Location
Newtown NSW, Australia | View Map
Category
Private Houses
Chris Warnes

Elysium House

Studio Prineas as Architects

To reinvent a grand Victorian-era terrace to shift the main formal living areas from the front of the home to the more relaxed and private rear garden, one level below the street. Extend this new living space and open up the back two floors to the outdoors, re-landscape the gardens add a rear garage with a studio above it. The result – The original home is now a sophisticated urban retreat suited to a busy 21st century family.

 

A new multi-level plywood extension inserted into the main rear living room proudly distinguishes old from new and connects several levels of the house to the garden for the very first time. A mirrored box containing an ensuite, inserted into what was formerly a second bedroom, which is still resplendent with its original Victorian ceiling and floor details, exemplifies the contemporary-meets-classic approach. The feeling: Generous, inviting, surprising and with the new garden outlook, ultimately happy.

Share or Add Elysium House to your Collections
Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersFlos
AIM
Product Spec Sheet
Manufacturers
AIM by Flos
Tran Quang Sales Office
next project

Tran Quang Sales Office

Offices
Binh Duong, Vietnam - Build completed in 2020
View Project