Extension og exhibition space

Extension og exhibition space

Architect
Effekt
Location
tuborg havn, Denmark
Project Year
2011
Category
Exhibition Centres

Extension og exhibition space

Effekt as Architects

The Science Centre Experimentarium is situated in an old bottling hall in Tuborg Havn, Copenhagen. However they have outgrown the existing facilities and needs the double amount of square meters already accessible. So how can we transform and extend the old bottling hall into a playful and adventurous frame for an innovative Science Centre?


Using the oversized concrete structure in the existing bottling hall we can extend the building by building upwards. We see the combined functions as a ‘mini city’ of science when joined together at the site. All functions are wrapped around a continuous exhibition space – an interactive playground for learning and exploring science.

Project Credits
Architects
The Pilot’s House
next project

The Pilot’s House

Private Houses
Winchester, Hampshire, UK - Build completed in 2016
View Project