Family Farm Compound
Naho Kubota
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Windows & DoorsMarvin Windows and Doors
Modern
FlooringForbo Flooring Systems
FlooringDinesen
Dining Room LightLambert & Fils
Bathroom Vanities & FixturesFantini
Bathroom TilesAnn Sacks

Product Spec Sheet
Windows & Doors
Flooring
by Dinesen
Dining Room Light
Bathroom Vanities & Fixtures
by Fantini
Bathroom Tiles

Family Farm Compound

Worrell Yeung Architecture as Architecture & Interiors/FFE

Worrell Yeung Designs and Renovates a Collection of New and Existing Buildings in Upstate New York, Updating Agrarian Vernacular

NY—Worrell Yeung’s North Salem Farm project, the design and renovation of a collection of new and existing buildings for a family in upstate New York, continues the studio’s interest in expressing architectural volume through a simplification of the elements. Set within the agrarian landscape of Westchester County, this family home was designed to be thoughtfully integrated into the landscape.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Worrell Yeung’s design gathers three separate structures at the narrow, Northwest side of the 8.7-acre triangular lot, which widens and slopes softly downwards from the street towards a pond and hillside. Working closely with Raft Landscape, the team developed a site strategy that shields the main house from the abutting street and focuses views from each structure towards the landscape. At the entrance, a new driveway and angular entry gravel court, arranged around a mature Magnolia tree, introduce a minimal, abstract aesthetic that runs through the project, adding texture to traditional gabled forms.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

The studio gut renovated and expanded the main home (originally a converted dairy barn) and added a ground-up garage/studio, and spa shed. The three buildings iterate on the archetypal gabled form of the American barn while also distinguishing themselves with varying approaches to cladding and material detail. “We didn’t want a monotonous experience of moving from one dark clad building to the next,” says co-principal Jejon Yeung. “As a whole, we read the collection of buildings as siblings that are closely related—like cousins.”

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Echoing and updating the agrarian vernacular, the main house is characterized by dark metal roofing and custom dark green stained cypress wood siding in a varied batten pattern. “The exterior palette was inspired by dark mossy covered barns and so we came up with a custom stain that takes on different readings depending on the light and season while still imbuing the character of the cypress wood,” says Yeung. The approach side is defined by a mostly solid facade with an articulated dormer, while the rear features new enlarged windows with panoramic views trained towards the pond.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Inside, a large timber gabled roof structure stretching from one end to the other, creates an open dramatic central communal space. Working with Silman Structural, Worrell Yeung scaled up exposed rafters to match the truss member sizes, so that only the steel tie rods are visible. The result is a uniform, minimal, and starkly elegant ceiling. “Exposed Douglas Fir ceiling rafters continue our interest in detailing complex and sophisticated systems that require ingenuity and collaboration but look quite simple,” says co-principal Max Worrell.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

The living area is organized with a freestanding Douglas Fir wood object at the core of the room that contains an entry closet, bench, and bar. The room is bookended by a fireplace/bookcase wall on one side and a guest wing volume on the other; both are clad in black wood to contrast light Douglas Fir wood floors and a matching wood structure above. The bookcase itself highlights the original fireplace, which has been reclad in soapstone and is redesigned to incorporate music and book storage on one side and a new exterior door that leads to the new outdoor deck on the other. Significantly, Worrell Yeung designed an elegant communal farm dining table crafted from salvaged timber found on site.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Opposite, the kitchen is a more intimate space organized around a central zinc-clad island and Douglas Fir wood millwork cabinetry, while a powder room with dark-red stained wirebrushed cypress walls and a blue encaustic tile floor offers a serene, cool counterpoint. A small desk space occupies the opposite corner and directs a view to the Magnolia tree in the entry court. This transition space leads to two additional guest bedrooms and the primary bedroom, organized around a built-in daybed and large window wall that frames an old Oak tree. It also contains a large en-suite bathroom comprising a terracotta-hued encaustic tile floor, soft gray Douglas Fir millwork, and a shower clad in slate-colored ceramic tile.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Upstairs, two guest bedrooms are symmetrically arranged on either side of the ridgeline, where large dormer windows provide East and West exposures. Designed to be compact sleeping areas, each contains hotel-like accommodations with en-suite bathrooms and built-in beds with storage. Materially, the bedrooms contain dark, wood-lined walls contrasted with pops of color: red concrete sinks by Kast join green tiles on one side and blue marmoleum flooring on the other. A custom wallpaper designed by Worrell Yeung lines each bedroom; its slanting, stretched grid pattern draws from the split-rail wooden fences that wind through surrounding farms.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

A minimal wood stair and metal railing extends from the living room to the basement: a social space featuring large windows and sliding glass pocket doors that open directly to the swimming pool and landscape. The original 1800s stone foundation wall provides a strong textured background against a new concrete floor and wood-clad ceiling, while a new Douglas Fir wood volume contains a powder room, wine cellar, and utility room and contrasts a monolithic, dark-stained freestanding kitchenette.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Beyond the main house, a new photography studio and garage is oriented in the same direction as the main house, creating a barrier shielding the home from the street. Nestled between four dramatically tall cedar trees that Worrell Yeung worked to preserve and maintain, the studio/garage also creates space for a sheltered central entry court that connects to the main home’s living room. The studio portion of the structure is lined with Douglas Fir plywood and magnetic pinup walls and contains an open pantry, integrated workstation, sleeping loft, and bathroom.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Completing the collection of structures, a smaller-scale spa shed was constructed to the East of the main home and studio/garage, connected by a crushed gravel pathway lined with reclaimed granite pieces on one edge. The spa shed reads as a half-gable form. While it continues to iterate on the gabled typology introduced by the main house and garage/studio, it departs from the central buildings in palette. Containing a hot tub and sauna, the spa shed is clad in a lighter, weathered gray cypress rainscreen.

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

“As the program on the site grew, we continued to play with the archetypal gabled form,” says Worrell. “The garage/studio has matching/similar detailing and finishes on the exterior to the main house, but we wanted to diversify and complement the material palette for the 3rd spa structure.”

photo_credit Worrell Yeung
Worrell Yeung
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

“The house is at once simple and complex—something we are continuing to explore in our work,” says Yeung. “The gabled forms are familiar but also multi-layered in the way they engage the site, engage with each other, creating spaces that reframe the site and the experience both inside and out.”

photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota
photo_credit Naho Kubota
Naho Kubota

Team:

Architect: Worrell Yeung (Jejon Yeung, Max Worrell, Yunchao Le, Cohen Hudson, Bryan Cordova)

Interiors/FFE: Worrell Yeung

Landscape Architecture: RAFT

Meadow Consultant: Larry Weaner Landscape Associates

Structural Engineer: Silman

Civil Engineer: Insite Engineers P.C.

MEP Engineer: Altieri Sebor Wieber LLC

Builder: L&L Builders, Belmont Land Design

Photographer: Naho Kubota

Caption
Caption

Materials Used:

Siding: Custom stain Cypress by JA Custom Millwork

Flooring: Dinesen Douglas Fir, Forbo

Windows/Doors: Marvin Modern

Stone: BAS Stone

Kitchen: Custom Zinc Paneling by JA Custom Millwork

Door hardware: Pitella + Ize

Dining Room Light: Lambert e Fils

Bathroom vanities and fixtures: Brooks Custom, Kast, Fantini and Kohler

Bathroom Tiles: Stone Source, Cle, Zia, Ann Sacks

Caption

Read story in PortuguêsFrançaisEspañolItaliano and Deutsch

Project Spotlight
Product Spotlight
News
WOODlife’s floors and finishes add warmth and texture to Oslo House
17 May 2024 News
WOODlife’s floors and finishes add warmth and texture to Oslo House

Dutch flooring brand WOODlife was included in Archello’s list of 25 best engineered wood floor... More

Knox Bhavan completes energy-efficient and accessible house using prefabricated timber cassette system
16 May 2024 News
Knox Bhavan completes energy-efficient and accessible house using prefabricated timber cassette system

London-based architectural practice Knox Bhavan has completed an energy-efficient and accessible hou... More

Wangen Tower is first multi-level and climbable structure to use self-shaped timber components
15 May 2024 Innovations
Wangen Tower is first multi-level and climbable structure to use self-shaped timber components

Wangen Tower is the first multi-level and climbable structure to use self-shaped, structural timber... More

Lumi Shala by IBUKU is a sculptural bamboo-grid-shell yoga center in Bali
15 May 2024 News
Lumi Shala by Ibuku is a sculptural bamboo-grid-shell yoga center in Bali

Lumi Shala is an artisanal wellness space at the Alchemy Yoga Centre in Bali designed by local archi... More

Makoto Yamaguchi Design completes Tokyo gaming HQ with contemporary appearance of traditional Japanese pagoda
14 May 2024 News
Makoto Yamaguchi Design completes Tokyo gaming HQ with contemporary appearance of traditional Japanese pagoda

Tokyo-based Makoto Yamaguchi Design has completed the new headquarters of a Japanese gaming company... More

25 best aluminum window manufacturers
13 May 2024 Specification
25 best aluminum window manufacturers

Aluminum windows and window systems are lightweight, corrosion-resistant, and structurally strong. S... More

Detail: Red facade and triangular plot create distinctive apartment building in Barcelona
10 May 2024 Detail
Detail: Red facade and triangular plot create distinctive apartment building in Barcelona

Barcelona-based architectural studios MIAS Architects and Coll-Leclerc have completed the developmen... More

Snøhetta completes Norway’s first naturally climatized mixed-use building
8 May 2024 News
Snøhetta completes Norway’s first naturally climatized mixed-use building

Global transdisciplinary architecture and design practice Snøhetta has completed Norway&rsquo... More