Fritz Hansen Experience Center

Fritz Hansen Experience Center

Designer
HONGDesignworks
Location
Shanghai, China | View Map
Project Year
2019
Category
Exhibition Centres

Fritz Hansen Experience Center

HONGDesignworks as Designers

A Victorian-style architecture built in the last century has witnessed the historical changes of Julu Road in Shanghai. The century-old house extends its life from the blessing of the Danish furniture brand Fritz Hansen,

Caption

The combination of diet, entertainment, and furniture brands is a forward-looking attempt, which is unique in Shanghai.

Caption

Hong Designworks, inspired by Fritz Hansen’s classic and mininalist style, constructs the second and third floor with simplicity and modernity. Each floor, highlighted by Fritz Hansen’s furniture, has its own distinctive and unique atmosphere. 

Caption

The match of different style of furniture and dining rooms allows entrants to start a high-quality gourmet journey.

Caption

The designer chose to restore the ruined wooden structure and iron carvings to reveal the classic features of the old house again.

Caption

The designer hopes to create a new immersive and integrated shopping experience to provide customers with multiple choices.

Caption

Victorian style elements can be found in the details, like hardwood floors and large carpets of different styles. The entire area perfectly blends decorative beauty and natural beauty. The cigar bar and club provide an excellent experience of Western leisure and entertainment.

Caption

The whole space makes people relive the history of the century-old architecture, feel the complementarity with the century-old brand of Fritz Hansen in Denmark, and enjoy all the beauty.

Caption

About Project

Project Name | Fritz Hansen

Project Location | Julu Road, Shanghai

Design Company | HONG Designworks

Main Deisigner | Dang, Ming

Designer Group | Xie, Xu & Ao, Qinge & Wang, Qing & Yan, Zhen & Wang, Haichuan & Hu,Yifan &  Shi,Wangqian

Soft Outfit Design | Li, Dandi

Implementation group | Shenzhuang General Construction Group Co., Ltd.

Completion Time | May 2019

Project Area | 1270㎡

Photography Team | Tan, Xiao / Ten Photography Studio  

Video Team | Huasheng Studio

Project Credits
Product Spec Sheet

Kolon Loft
next project

Kolon Loft

Private Houses
North Zealand, Denmark - Build completed in 2021
View Project