Griffith University Learning Commons

Griffith University Learning Commons

Architect
ThomsonAdsett
Location
Southport, Australia | View Map
Project Year
2013
Category
Universities

Student Housing
Angus Martin

Griffith University Learning Commons

ThomsonAdsett as Architects

We were one of six selected architects invited to submit ideas for a major redevelopment of Griffith University’s Gold Coast campus library.


Our winning concept prioritises the needs of the student, staff and visitors, with an emphasis on innovative learning environments.


The design includes an experimental collaborative space, learning ‘aviary’ landscape,shared meeting room, seminar rooms, a laptop lounge, and feature sky lounge.


We’ve provided students with a range of learning settings both internally and externally. The prominence of the extension reestablishes the library as the campus heart


The design has been widely recognised for its cultural, academic and pedagogical values, winning the Overall CEFPI Winner 2014 for the entire Australasia region.


Awards CEFPI Australasia Overall Winner, 2014 CEFPI Australasia Region Winner of Refurbishment and Modernisation over $2M, 2014 Australian Institute of Architects Regional Commendation, 2014

Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct name
ManufacturersCASF Australia
ManufacturersClassic Ceramics
PaintsDulux Australia
Product Spec Sheet
Manufacturers
Paints
Restelo TC House
next project

Restelo TC House

Private Houses
Build completed in 2016
View Project