Guest pavilion 1401

Guest pavilion 1401

Architect
Nordest Arquitectura
Location
Begur, Catalunya, Spain | View Map
Project Year
2016
Category
Pavilions

Private Houses
Adrià Goula

Guest pavilion 1401

Nordest Arquitectura as Architects

The assignment consisted in the construction of a guest pavilion as an extension of the main house. Our first thought was to create a shape clear and simple, a cuboid placed in the middle of the forest, changing as less as possible the surrounding characteristics, as if it had always been there. The pavilion is defined by an U materialized in corten steel with a slat facade that creates a retreat inside, a place to be and contemplate.

 

The entrance is in the ground floor. It’s  like a kind scultural void inside the ground, you enter on it, then you upstairthrought it to the pavilion. The inside is understood as one space: a living- bedroom space and in one corner there’s the bathroom. The east, south and west façade are totally glazed, with a solar protection made of cortensteel  sliding lattice. The north façade has more controlled openings that illuminate the bathroom and the entrance staircase.

This story is available in multiple languages
Project Credits
Tatuí Apartment
next project

Tatuí Apartment

Apartments
São Paulo, Brazil - Build completed in 2017
View Project