Hang Out

Hang Out

Architect
100architects
Location
36 Pingjiaqiao Road, Pudong, Shanghai, China | View Map
Project Year
2019
Category
Pavilions
Amey Kandalgaonkar

Hang Out

100architects as Architects

Hang Out is a creative public space intervention  designed for one of the main plazas of a new mixed-use complex located in the New Bund, the emerging international business center in Pudong (Shanghai), with the aim of fostering entertainment & social interactions among new visitors, appealing to kids, youngsters & adults alike.

Inspired by the triangulation of crystals’ structures, the project is shaped as a huge hexagonal structure from which different fun features are hanging down, creating a suspended public space.

 

This is a particular design approach that has been researched and tested for a while in our office, and has been finally implemented in an outdoor public space. A hanging public space in which all the functions are provided from above, experimenting with the feeling of gravity added to daily public features.

 

Each of the 6 equilateral triangles is equipped with a different hanging function designed to encourage and foster social interactions among users, such as hanging ball-swings, hammock nets, a hanging picnic, a pipe forest and a hanging lounge.

 

The hexagon arises from the graphics on the floor, combining two of the typical typologies researched in the office: Painted Scapes & Grounded Objects. It is intentionally designed that way in order to provide a more immersive experience, which starts from its surroundings when approaching the object. The Painted Scape on the floor makes it also more eye-catching not only to passersby, but to residents and workers that from the surrounding towers can have a top visual of the graphics.

 

The resulting installation is a very stimulating & instagrammable space for having fun, interacting with others, resting, playing and whiling away for some time in an open area.

Featured Projects
Latest Products
News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel
27 Jan 2023 News
HHF transforms a neglected urban courtyard into a lush apartment complex in Basel

In the heart of one of the urban blocks of Basel, lined with residential buildings around its perime... More

Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister
26 Jan 2023 News
Atelier Deshaus translates the topography of Jinshanling into a tranquil stone cloister

Tucked away in the valley of Jinshan Mountain in Laowa village, China, the Upper cloister designed b... More

Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain
26 Jan 2023 News
Martin Lejarraga Architecture Office contemporarily refurbishes an apartment building in Spain

Martin Lejarraga Architecture office completes a contemporary refurbishment of an old 20th-century a... More

Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape
26 Jan 2023 News
Contemporary renovation of a mountain lodge by SBSA maintains vernacular links with the surrounding landscape

In northern Italy, Mountain Lodge S. Stefano by Sandri Barbara Smaniotto Andrea Architetti (SBSA) is... More

RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple
26 Jan 2023 News
RJ Nursery in Okayama takes lessons from the neighboring traditional temple

In Okayama, Japan, the RJ Nusery by HIBONOSEKKEI takes advantage of its location next to a tradition... More

IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension
24 Jan 2023 News
IGI Library by atakarchitekti forms a new piazzetta between an existing building and a dynamic new extension

In the Czech centre of Vratislavice, the new IGI Library by atakarchitekti uses a former Roman Catho... More

Le Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building
24 Jan 2023 News
The Studium at the University of Strasbourg fosters sustainability, sociability, and sharing in a combined library and student union building

In the vein of a learning centre, Le Studium at the University of Strasbourg by Jean-Pierre Lott com... More

Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape
24 Jan 2023 News
Piuarch collaborates with Fendi Maison to create an open spatial dialogue with the Tuscan Landscape

Nestled in the Tuscan countryside, the new Fendi Factory in Bagno a Ripoli is a masterpiece of Milan... More