Re-use Hofstate, Leeuwarden

Borren Staalenhoef Architecten BV bna as Architects

Redesign of a former office building designed by Abe Bonnema realized in 1980 in the center of Leeuwarden. The office building is part of a larger complex with houses, shops and a passage that has since fallen into disuse. One major intervention in the building; cutting a void of three floors makes it possible to revive a previously dark and gloomy building. Around a bright interior, 23 apartments have been designed with great diversity, both in size and layout. A small central core with a minimal kitchen and bathroom are the fixed elements for a spatial design. This concerns rental apartments, especially for starters, ranging from 42 - 105 M2. The concrete structure has been exposed and a minimal technical installation has been added. This creates a 'loft' interior that can be arranged according to needs and adapted to the contemporary requirements and wishes of the tenants. For the common areas and a single apartment, the interior was also designed by Borren Staalenhoef.

Maankwartier Noord
next project

Maankwartier Noord

Offices and Shopping Centres
Heerlen, Netherlands - Build completed in 2016
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter