House BN
Alberto Sinigaglia

House BN

Didonè Comacchio Architects as Architects

Project for a contemporary villa located in the Venetian countryside based on a rational spatial layout where functions are divided in 3 main blocks: living area, sleeping area, ancillary area, divided by corridors that aim towards targeted views on the surrounding context.

 

In particular, the entrance corridor leading to the ancillary area, points towards the nearby Monte Grappa. The view of the mountain, famous for the battles during the Great War, was specifically requested by the client is enhanced in all the openings in the sleeping area.

 

From a compositional point of view, the three volumes are linked by a single large flat roof, which holds under it all the spaces of the house. A single parallelepiped emerges from the flat roof highlighting the double height of the living room enhancing its importance as center of the house.

 

The double height captures, through two large openings, natural light all day long and gives different nuances to the living room through the various hours of the day.

 

The interior spaces are linked by the homogeneity of the oak wood flooring. Large windows, like the one in the kitchen, transform the rural landscape into paintings.

 

Natural light descends in the central rooms of the house from zenithal skylights and plays with the walls and the furnishings.

This story is available in multiple languages
The hospitality Center
next project

The hospitality Center

Information Centres
Kamenka, Lipetsk region, Russia - Build completed in 2021
View Project