HOUSE IN CHARRAT

HOUSE IN CHARRAT

Private Houses
Valais, Switzerland - Build completed in 2010
Roger Frei

HOUSE IN CHARRAT

Clavienrossier as Architects

Situated away from the village, this house included an adjacent barn and had a too vast volume to be renewed in its totality. Only elements which can easily be reused were preserved, cellars and floors of the pre-existent house. The rest was demolished.


Volumes of visible tinted concrete replaced the double-sided roof and the transformed area. The big openings so created allow the light to penetrate more generously.


The geometry of the superstructures results both from a formal desire and from a will to remove the wall thickness. The various-slopes faces enhance the highly varied game of the shadows throughout the day. There are no corridors.


Circulation is made along the external wall, from room to room. The overall view continues beyond the windows, opening onto the surrounding landscape


UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE
next project

UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE

Universities
Oxford, United Kingdom - Build completed in 2013
View Project