House in Fukuyama

House in Fukuyama

Architect
SUPPOSE DESIGN OFFICE Co.,Ltd.
Location
Fukuyama, Japan
Category
Housing

House in Fukuyama

SUPPOSE DESIGN OFFICE Co.,Ltd. as Architects

House in Fukuyama is standing at rising of a brae where it has a panoramic view of Fukuyama city. The client wanted their house to open to the great view of the city, and on the same time, to close from surroundings for privacy. For the two opposite requests, we designed the house considering a form of the site and its material use. Because the site was placed at lower level of a street, all rooms were put at the level to block neighbors eyes, and at the opposite side, it is fully open to the Fukuyama city. At the open side, living room and dining room is placed, and they have same finishes as exterior walls. For rooms that are for private like a bathroom, they have more clean and smooth finishes. Because of the differences of the site uses and material finishes, there are more varieties of atmosphere inside. Moreover, through the same finish walls with outside, trees in a mountain and a courtyard are reflected to the inside. The shadows of the trees connect inside and outside more closely and open as if the interior is a part of the hill. We hope the house is creating space that has well harmonize between privacy and open in reconsidering the condition of the site and the meaning of material of architecture.

Share or Add House in Fukuyama to your Collections
Project team
Gibraltar University
next project

Gibraltar University

Universities
Gibraltar, Gibraltar - Build completed in 2015
View Project