House in Kurakuen

House in Kurakuen

Architect
uemachi laboratory
Location
Hyogo, Japan | View Map
Project Year
2020
Category
Private Houses
Kazushi hirano

House in Kurakuen

uemachi laboratory as Architects

This is a house in a quiet residential area in Nishinomiya. The area around this site is lined with old houses, and you cannot see the scenery in the distance. The planting in the north adjacent area is a blindfold for the next house. We planned to have a courtyard by taking advantage of the long sites north and south. The south side of the road has a two-story structure, and the height of the building decreases toward the north.

 

All the rooms except the children's room are located on the first floor so that the dining room, kitchen and master bedroom can be seen through the courtyard. Looking north from the dining room through the courtyard, you can see the planting of the next house on the bedroom of the one-story house. The living room, which is slightly lower than the dining room, faces a small south garden protected from the road by fences and lattices. There are many sites that do not have a view and are difficult to secure privacy and space. By creating a courtyard and carefully adjusting the height of the building, it seems possible to solve these problems on the site.

 

Material Used :
1. LIXIL - Window - Samos
2. Kaldewei - bathtub - Saniform Plus Japan Model
3. Nittai - Kogyo - Floor tile - CRATERE
4. Takachiho - Shirasu - Plasterer wall - Satsuma - nakagirishimakabe
5. IOC - Wooden floor - Ash 20

This story is available in multiple languages
Share or Add House in Kurakuen to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
bathtub - Saniform Plus Japan ModelKaldewei
Window - SamosLIXIL
Wooden floor - Ash 20IOC
Floor tile - CRATERENITTAI
Product Spec Sheet
bathtub - Saniform Plus Japan Model
Window - Samos
by LIXIL
Wooden floor - Ash 20
by IOC
Floor tile - CRATERE
by NITTAI
SISU
next project

SISU

Wellness Centres
Cascais, Portugal - Build completed in 2019
View Project