Hubert

Hubert

Architect
septembre
Location
Paris 11, Paris, France | View Map
Project Year
2015
Category
Apartments
David Foessel

Hubert

septembre as Architects

Renovation of a 60 m² apartment in the eleventh district of Paris. The rooms of the apartment are aligned to optimize the circulation and create a visual continuity. The suite of spaces seems to extend to infinity with a large mirror at the back of the apartment. Each room has a specific floor treatment, weaving a true Jacquard weave between wooden floors, painted wooden floors, hexagonal mosaic and polished concrete.

photo_credit David Foessel
David Foessel
photo_credit David Foessel
David Foessel
photo_credit David Foessel
David Foessel
photo_credit David Foessel
David Foessel
photo_credit David Foessel
David Foessel
Caption
Caption

Material Used :
1. Marble in the kitchen bench surface+on wall, béton ciré floor 
2. Tainted oak parquet in living room, 
3. All of the custom built  furnitures (like books shelves, closet, bedside tables etc), were realized in mdf (médium) painted white.
4. All custom built metal work (acier + peinture epoxy)  in the bathroom, and sliding glass door was realized by  Atelier Synapses  (https://www.instagram.com/ateliers_synapses/) 

Furnitures :
1. Kitchen tap (mitigeur cuisine): CEA Design, model Cartesio
2. Kitchen Sink (evier cuisine) Franke
3. mosaïc hexagonal in bathroom, Hexagon from Winkelmans
4. Bathroom sink: Allia model publica à bandeau

This story is available in multiple languages
Share or Add Hubert to your Collections
Project Credits
Architects
Photographers
Product Spec Sheet

ElementBrand
Kitchen tapCEADESIGN
SinkRohl
Mosaïc hexagonal in bathroomWinckelmans
Kitchen SinkFranke Home Solutions
Product Spec Sheet
Kitchen tap
Cartesio by CEADESIGN
Sink
Allia by Rohl
Mosaïc hexagonal in bathroom
Hexagons by Winckelmans
Kitchen Sink
Residential and Commercial Building Renovation
next project

Residential and Commercial Building Renovation

Commercial Landscape
Tübingen, Germany - Build completed in 2020
View Project