imore | interieurarchitectuur office

imore | interieurarchitectuur office

Location
Malle, Belgium
Project Year
2014
Category
Offices
Kris Dekeijser
Product Spec Sheet
RoleBrandsProducts Used
SuppliersVOLA111 One-handle built in mixer, VOLA HV1E
SuppliersVitra.Eames Plastic, Cork Family
SuppliersFlos
SuppliersKreon
SuppliersPolyrey
SuppliersXinnix Door Systems

imore | interieurarchitectuur office

imore | interieurarchitectuur as Interior Architects

Already since the design of the office we wanted it to have a double function. It mainly serves as our personal workspace and to warm welcome our visitors. On the other hand it serves as showroom that captures our style and vision. imore's vision is represented in the entire office. Volumes, surfaces and lines have been deliberately chosen to obtain a pure minimal overall concept. Furthermore we attached great importance to the use of different materials, lighting and details. For our office we have chosen for an open character with a full glass facade. Against the glass facade we created a low black volume as a showcase furniture. It seemlessly extends into a black carpet in front of the door. The office is divided into two zones by means of a central volume in red copper with purpose to hide our desk. In front of the red copper volume, we receive our customers, while behind the volume we located our desk with three workstations. The entire desk is created out of one volume which we divided into three parts. Two parts that serve as workspace and a third part as a meeting table. The back wall extends into a large rotating wall in order to separate the open office from the back office. In the back office we installed a kitchenette and the toilet with a bright orange washbasin that colors the entire space. By giving it an extra personal touch,the imore office reflects our clear vision on interior architecture.

Project team
UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE
next project

UNIVERSITY OF OXFORD, MATHEMATICAL INSTITUTE

Universities
Oxford, United Kingdom - Build completed in 2013
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter