Infinity House

Infinity House

Architect
Osamu Morishita Architect & Associates
Location
Osaka, Japan | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
YOSHIHIRO ASADA

Infinity House

Osamu Morishita Architect & Associates as Architects

Infinity house was designed for the 2 families. First one is a person and his wife who achieved some cool companies, and another one is composed of their son, his wife and a kid. I was consulted from their Head, ground papa, to complete the Infinity House for their memory. The shape of the site is not square, but very characteristic shape and the land level is various. It requires so technical plan composed of two families’ homes.

photo_credit YOSHIHIRO ASADA
YOSHIHIRO ASADA

Actually, the relation of these kind two families should be sensitive not only in Japan but also all over the world. Parents home and the son’s families’ home, their relation and the distance should be cared from surroundings, Anyway, we created a villa with their dream and warm ideas, care and hospitality into the metaphor of infinity symbol. We desired the families’ infinity prosperity, safe, health and happiness. The life is limited, but even if the life is once suspended, people can live in the dreams infinitely. Life could be forever in memories.

photo_credit YOSHIHIRO ASADA
YOSHIHIRO ASADA

We tried to create the house which make some impression to families’ life and make some characterized scenery in their daily life.

photo_credit YOSHIHIRO ASADA
YOSHIHIRO ASADA

Two families’ distance and the relation of privacy is adjusted by the position on calm rounded shape, Infinity Symbol. The wind is blowing through the shape. We put some exterior role blind moved by electricity to prevent sharp direct sunlight and the noisy eye contacts. And we tried to create some sceneries and various approaches on the site not to fix their daily activity like in some cityscape.

photo_credit YOSHIHIRO ASADA
YOSHIHIRO ASADA

Fascinating sloping approach, stairs, rounded terraces and the roof terrace facing to tropical-like forest make some diversity which make families comfortable to stay here.  I adapted some head’s request for example putting his favorite tables, landscape and so on, even if those are not fit to modern designing.

I hope the Infinity House make them be natural to live.

Caption
Caption
Caption
Caption
Share or Add Infinity House to your Collections
Product Spec Sheet

Bank Barn
next project

Bank Barn

Private Houses
Woodstock, VT, USA - Build completed in 2019
View Project