Interiors for Allegro Group

Interiors for Allegro Group

Architect
Ultra Architects
Location
Poznan, Poland
Project Year
2013
Category
Offices
Jeremi Buczkowski, Juliusz Sokołowski

Interiors for Allegro Group

Ultra Architects as Architects

This is an interior design project for the biggest Polish Internet-based company. The building has seven storeys and 12 000 sq metres. The construction has been designed by architects from the JEMS studio. It has a very distinctive shape: the northern side is calm and flat, whereas the southern, chessboard-like elevation is made up by many two-storey loggiae.


The shape of the building itself acted as the inspiration for this project. The inner shared space is a reflection of the outer façade.


The space has been divided using cabinets made of lacquered pine plywood. The whole structure utilises both closed rooms, as well as open office space, which was one of the requirements coming from the investor. The northern part is characterised by the cabinets situated in a row, separating the corridor from the workplace. On the southern side, however, every second cabinet is withdrawn to the back, which has created inner patios that act as places of rest and informal meetings. An additional space of this kind can be brought about by utilising the movable walls of the dining room and the kitchen.


While searching for the materials that would go along with the interior we decided to invest in their bluntness. The concrete that surrounds the building is unplastered, as are all of the brick walls. All the materials used in the construction have been subject to as little processing as possible, which allowed us to keep the energy consumption rates at minimum (ecology).


The arrangement of the kindergarten’s space is based on the idea of putting the necessary auxiliary functions typical for activity rooms within a multifunctional piece of furniture. At the same time, it acts as a partition between the rooms and the corridor. The piece of furniture has been designed in such a way, so the children, as the main users, could have a direct access to as many shelves as possible (80%!). The fitment is equipped with a slide, secret passages, and hiding spots, so it can also be used as a playing facility.

Share or Add Interiors for Allegro Group to your Collections
Project Credits
Medical Practice
next project

Medical Practice

Offices and Hospitals
Thessaloniki, Greece - Build completed in 2015
View Project