Interweaving Workspace

Interweaving Workspace

Architect
Lot Architects Ltd
Location
Hong Kong | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Derek Chan
Product Spec Sheet

ElementBrand
CarpetInterface
Wood VinylWineo
AVBose
PaintDulux
FabricInnovasia
TilesLIVING CERAMICS

Product Spec Sheet
Carpet
Wood Vinyl
by Wineo
AV
by Bose
Paint
by Dulux
Fabric
Tiles

Interweaving Workspace

Lot Architects Ltd as Architects

Sitting at the top floor of science park in Hong Kong. LOT Architects has designed a 700 sqm working space for UMEC, a research and development company in AI & 5G industry. The design approach was to create a open and flexible plan for expanding purposes while maintaining a visual connectivity in the whole office. To divide the office space efficiently, common & communal spaces such as meeting rooms, townhall and breakout areas were placed near the entrance and corners of office.

 

These spaces not only allow users to access and use quickly but also act as pockets separating common area and working area in the office. These pockets interweave in between office spaces to create a pleasant and spacious home-office atmosphere. With a stunning sea view from the office, main corridor is shifted at an angle so that visitors would be able to see afar to the sea view when they first stepped into the office.

 

Once they walked towards the window side, They would enjoy panoramic view of sea-view immediately. To maximize high level of natural sunlight into the office, transparent glass partition is used at the meeting rooms to allow sunlight to penetrate into the reception area.

 

To maintain a simple yet welcoming environment in the office, warm and contrasting color material such as wood flooring and contrasting color fabrics / green carpets were used through out the office area and furniture. To balance out the use of wood with natural and warm tone in entrances and townhall, contrasting color of furniture are used so to create a harmony in between.

 

Color of furniture and seatings were also carefully chosen to match with the environment through out the office. In terms of lighting, unique lightings are planned thoughtfully throughout the corridors, townhall, office area, pantry and breakout areas so that each area are highlighted by its own lighting while a balanced light ambience is achieved.

Share or Add Interweaving Workspace to your Collections
Project Credits
The Interlock
next project

The Interlock

Apartments
London, UK - Build completed in 2018
View Project