Jieh Beach House

Jieh Beach House

Architect
Accent Design Group
Location
Jieh, Lebanon
Category
Private Houses

Jieh Beach House

Accent Design Group as Architects

The project can be simplified into an agglomeration of four volumes shifting horizontally. The shifted masses allow the landscape to leak into the house creating private courtyards for the users. Each volume functions well on its own as well as an overall composition that transitions from public to private spaces.


The topography of the inclined site in section was geometrically translated into shifted cantilevered platforms with rectangular boxes underneath. Maximum privacy from the neighbors behind as well as from the street was achieved by manipulating an upward sloping U-shaped landscape that hugs the villa and climbs onto the terrace. Along the slope, the user can gain access to the terrace. These platforms allow for an open accessible terrace that is a projection of the used landscape underneath. This entertaining landscape is wrapped in a U-shaped thick porous wall that opens up the view towards the sea. The façade facing the sea is the most transparent one while the other facades only allow certain moments to be displayed through the wall perforations.

Share or Add Jieh Beach House to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

Papamoa Beach House
next project

Papamoa Beach House

Private Houses
Tauranga, New Zealand - Build completed in 2019
View Project