July

July

Architect
Mur Mur Lab
Location
Shanghai, China
Project Year
2018
Category
Shops
Arttteeezy

July

Mur Mur Lab as Architects

This project is to transfer an traditional Shanghai style barbershop into a women’s life experiencing museum. The client expects some breakthrough happened here, a design that can be accepted by the trend, but that is not limited by existing aesthetics. The site is within a three-floor building, facing a commercial plaza, Through the use of glass brick facade,the building is expressing its attitude towards the surroundings.  

 

Respect, tolerance, and independence. The space on the first floor is just like an immersive theatre. The terrazzo floor and thick walls render a steady and massive integrity, giving you a desire to look up. The slightly uplifted arches are like a dome covering the stage, but touching it softly. The cold and the warm are talking.

 

On the second floor, they spread towards different directions, grow and interlace. Space is cut into pieces, but those pieces overlap and make that space endless. Fabric under the arches turns the space into a fashion show. “In the future, a store is a museum.” Mur Mur Lab have been focusing on this topic for some time.

 

In this project, it’s more like a collage of many magical dreams: atmosphere created within the space, noise from the nearby airport, daily reality, fairy tales and the dark. It’s a future store displaying dreams, filled by a feeling that is unreal but fantastic.

 

Material Used:

1. Glass brick- Elevation

2. Terrazo – Floor & Wall

Share or Add July to your Collections
Project Credits
Architects
Musée des Confluences in Lyon
next project

Musée des Confluences in Lyon

Museums
Lyon, France - Build completed in 2014
View Project