kőér

kőér

Architect
Építész Stúdió
Location
Budapest, Hungary
Project Year
2018
Category
Housing
Gergely Kenéz

Residential housing in Kőbánya

Építész Stúdió as Architects

This residential project was realised on an interesting site in the outskirts of Budapest. The underground water reservoir of Pest is located right behind the plot, and on one side we find a public park. This ensures that the environment stays natural for the long term, in an otherwise dense residential area.


Regulations made it possible to build a relatively big house compared to the neighbouring buildings. To keep the scale of the project fitting with its surroundings, we decided to divide it into two blocks connected by an entrance area, the garage and a common garden on its roof. This also helped to recreate the original inclination of the site, which had been mined previously.


To reduce the scale even more, the blocks were articulated as additive elements, so we could create elevated terraces and gardens for the apartments on higher levels. This way the house feels like several family houses composed into a whole, rather than a residential block divided into apartments.

Share or Add kőér to your Collections
Project team
New Ludgate
next project

New Ludgate

Commercial Landscape and Individual Buildings
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project