Kuche Underhill

Kuche Underhill

Designer
Kuche Design
Location
Moreton-in-Marsh, United Kingdom
Project Year
2009
Category
Private Houses
Jonothan Hall

Kuche Underhill: The first Certified Passivhaus in the United Kingdom

Kuche Design as Bespoke Kitchens

Client: Mrs Helen Smith Architect: Seymour Smith Associates Scope: Design/ Manufacture/ Installation Completion: June 2010 Finish: Lacquered & Oak Veneer Worktop: Corian (White) Appliances: AEG


The first Certified Passivhaus in the United Kingdom Episode "Stealth House" as be seen on C4's "Grand Designs" 22.09.10


KUCHE was chosen to work with Seymour-Smith Architects to design and deliver a contemporary kitchen space for the first certified Passivhaus in England. Aesthetically, the design of the house and interior is very bold and with the structure being dug into the hill, it creates minimal visual, as well as environmental impact on the landscape.


The interior and kitchen design is outstanding and reflects the overall vision of the project. The kitchen comprises of 12m run of units with hob & sinks and a 3m island incorporating a unique drop down breakfast bar. The colour scheme KUCHE recommended uses white, grey and oak, which compliments the industrial feel of the space.


Throughout the process KUCHE has strived to deliver a product that is beautiful and through the use of unique materials and finishes adheres to the strict environmental principles that benchmark the Passivhaus project Including recyclable materials and manufacturing methoids endorsed by the FSC and Woodland Heritage. We have also worked with our partners to develop performance finishes with low VOC's


KUCHE are proud to be involved with this landmark building. We have taken the experience on this project to reinforce our ongoing commitment to create products that are both beautiful and sustainable.

Share or Add Kuche Underhill to your Collections
Project Credits
Bespoke Kitchens
Ribera House
next project

Ribera House

Private Houses
Valencia, Spain - Build completed in 2019
View Project