Lani

Lani

Architect
studioLOOP
Location
Gunma, Japan | View Map
Project Year
2014
Category
Private Houses
KAI NAKAMURA

Lani

studioLOOP as Architects

A garage for four cars and a pool were required. The living space, including the pool, was separated from the ground because of the desire for a only sky view.The lower floor was a piloti type parking space with no pillars at the four corners to increase the floating feeling. The exterior is closed as much as possible, and only the entrance and stairs are on the first floor. As you go upstairs, the water surface expands at the eye level. The 2nd floor is unified in white and complements the azure of the water surface.

 

The living room is arranged so that the pool becomes a courtyard, and the height of the glass window is suppressed as much as possible, and the eyes point toward the water surface. The light reflects off the water and enters the room, creating a flickering light on the ceiling. When you enter the glass-walled courtyard, sandwiched between the sky and the water, theglasses reflect and create several virtual pools. Outside, the deck is constructed three-dimensionally with tropical plants, giving a direction that welcomes families returning home by car and visitors coming from the gate.

Share or Add Lani to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Toilet,Kitchen,Unit BathLIXIL
P tileTOLI
Product Spec Sheet
Toilet,Kitchen,Unit Bath
by LIXIL
P tile
by TOLI
Precita Park Residence
next project

Precita Park Residence

Private Houses
San Francisco, CA, USA - Build completed in 2017
View Project