M4 Fővámtér station

M4 Fővámtér station

Architect
Sporaarchitects

PALATIUM Stúdió Kft.
Location
Budapest, Fővám tér, Hungary
Project Year
2014
Category
Subway Stations
Tamás Bujnovszky

M4 Fővámtér Underground Station

Sporaarchitects as Architects

Only a complex structural system could fulfil the requirements emerging from the proximity of the Danube and the given construction site. On that reason, Fővám tér station is composed of a cut-and- cover box and tunnels. The box is supported by three levels of reinforced concrete beams, the structure of which are similar to a net. There are three layers of this network, which keep the walls of the box like a bone-structure. The design of the box is determined by this sight of concrete net- structure. In the other part the tunnels have a curved cross section. The walls and the columns will be covered with mosaic tiles.

Share or Add M4 Fővámtér station to your Collections
Project team
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
Chair OneMagis spaChairs One
ManufacturersCorten Steel
ManufacturersRuukki Construction
Product Spec Sheet
Chair One
Manufacturers
Manufacturers
New Ludgate
next project

New Ludgate

Commercial Landscape and Individual Buildings
London, United Kingdom - Build completed in 2015
View Project