Marks

Marks

Designer
tWO Ltd
Location
London, UK | View Map
Project Year
2019
Category
Offices
Tom Fallon Photography

Marks

tWO Ltd as Designers

What was the brief?
Our project with Make Marks was an exciting opportunity to work with a client with a multitude of vibrant design ideas and a strong artistic vision. 

Marks is a well-established branding and graphic design firm, with offices across the world, including three in the UK. A move to a new London office prompted us to meet with Marks, and visit their different potential sites, all of which required a different brief. 

We held weekly meetings between our team and our contact at Marks, which included candid discussions about the direction of the project, allowing for a large degree of input from Marks and creating a collaborative working environment that was integral to the success of the project overall; it allowed questions or concerns to be resolved immediately, rather than letting them become recurring problems. 

With two floors to work with, the interplay between ground and lower ground floor became an important facet of the project early in the design phase. 

Initially, we had decided that the main workspace would be on the lower ground floor, with the teapoint and meeting rooms on the ground floor. However, Marks felt that the employee workstations would actually benefit far more from the increased natural light on the ground floor. This decision characterises the Marks team, where family culture comes first, and the needs of the employee are fundamental to the company’s ethos.  

Fortunately, there were ample natural light levels in the lower ground floor to create a beautiful teapoint area. In the teapoint, we used natural and raw finishes with concrete vinyl flooring, creating a neutral ‘Scandi’ look, providing a tonal contrast to the existing furniture, which had a lot of different colours, textures and warmth. 

This ‘Scandi’ look became the theme that the designed hinged around; providing a neutral palette that gave an air of sophistication, but that also allowed the existing furniture pieces to take centre-stage. 


What were the key challenges?
Branding and graphic design experts Marks-London came to us with a multitude of vibrant design ideas and a strong artistic vision. With multiple offices across the UK, their move to their first London office was big. We visited three different spaces they potentially wanted to occupy, all of which required a different brief.


What materials did you choose and why? 
Working closely with Marks, we were able to create a space over two floors that balances the natural, neutral tones, with pops of on-brand colour to blend with their other locations and showcase the talent and skill of their team and work. Ensuring continuity across floors and offices.

 

Material Used :
Flooring:
Vinyl - Concrete Effect - LooseLay Colorado Stone LLT201 – Karndean

Doors: 
Black Laminate door with Aluminum frame RAL 9005

Lighting: 
1. Light pendant board room – 25cmx25cm green frosted glass pendant light – black flex
2. Light pendant meeting room - Tine – black and wood pendant light
3. Light pendant booth seating – Orb small glass pendant 

Furniture:
1. Booth seating - Plinth base Fabric G110 Black plinth - Platfform
2. Pedestal base table - OAK MFC top BLACK base – Platfform

Wall Finishes: 
1. Splashback Walls– White Gloss Tiles Anthracite 114 – LG Floor
2. Display Wall LG Floor - Bamboo Artica TA01001 – Quadrant 

Teapoint:
1. Wall Units - Egger H1146 ST10 –Grey BrallineOak – Oak Finish – Howdens 
2. Base Units – Slate grey Matt – Howdens 
3. Worktop - Egger H1146 ST10 – Grey Bralline Oak – Oak Finish – Howdens

Dulux Paint:
1. 30yy 56/060 - arrow angle paintlight grey - pantone cool grey 2c
2. 28yy 63/746- yellow - pantone 123c
3. 72yy 47/ 743 - green - pantone 389c
4. 31bb 23/340 - blue – pantone
5. 30yy 33/047 - mid grey - pantone cool grey 5 c
6. 17BG 36/333 - teal - 3115 C

Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Concrete EffectKarndean Designflooring
PaintDulux UK
Wall Units - Egger H1146 ST10 – Grey BrallineOak – Oak Finish, Base Units – Slate grey Matt, Worktop - Egger H1146 ST10 – Grey Bralline Oak – Oak FinishHowdens Joinery Co.
Display Wall LG Floor - Bamboo Artica TA01001Quadrant
Product Spec Sheet
Concrete Effect
LLT201 Colorado | LooseLay by Karndean Designflooring
Paint
Wall Units - Egger H1146 ST10 – Grey BrallineOak – Oak Finish, Base Units – Slate grey Matt, Worktop - Egger H1146 ST10 – Grey Bralline Oak – Oak Finish
Display Wall LG Floor - Bamboo Artica TA01001
Featured Projects
Latest Products
News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More

Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting
14 May 2022 News
Under the Willow Tree by Objekt Architechten provides residents an ecologically-minded house in a beautiful green setting

In the middle of the countryside at the highest point of the village of Ninove, Belgium, an existing... More

Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan
14 May 2022 News
Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets and revitalizes an existing industrial building in Milan

In Milan, Park Associati’s Luxottica Digital Factory project reinterprets an existing industri... More

Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture
14 May 2022 News
Luconi architetti mix modern elements with traditional Alpine architecture

Located in the Alpine region of Madesimo, Italy, Baita MV by Luconi architetti comprises an extensio... More

OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube
13 May 2022 News
OMA inverts theater typology by plugging three cantilevered theaters into a central cube

Rem Koolhaas sees the Taipei Performing Arts Center as close as they have ever been to defining a ne... More

Top 10 Trending Armchairs
13 May 2022 News
Top 10 Trending Armchairs

Architects and designers use armchairs to complete spaces visually and functionally. Popular armchai... More

Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa
12 May 2022 News
Material and structural capacity of concrete defines the design of Casa de Alisa

In Nonthaburi, Thailand, Casa de Alisa by Stu/D/O Architects is defined by the material and structur... More