Minimal Modern Addition by Klopf Architecture

Minimal Modern Addition by Klopf Architecture

Architect
Klopf Architecture
Location
Orinda, United States
Project Year
2015
Category
Residential Landscape

Minimal Modern Addtion

Klopf Architecture as Architects

Sebastian and Tanja DiGrande's quest for natural light and open, modern design led them to Klopf Architecture in San Francisco. Working hand-in-hand with homeowner/designer Tanja DiGrande, Klopf collaborated on a modern addition to the rear of a traditional-style home. The idea was to depart from the original style completely to draw a distinction between the original house and any later additions, as well as observe a very minimal, clean, gallery-like modern style against which changing daylight, art, furniture, and of course the people provide the color and motion.


With its dark gray stuccoed walls, dark steel railing, and floor-to-ceiling windows, the exterior of the addition is at the same time an open, modern box as well as a receding volume that acts almost as a backdrop for the house, receding visually out of respect for the original home. From the interior, windows bring in nature and views from all around the lush property. They also allow views of the original house. Up on the roof deck the views magnify. The owners use a boom and crank to bring up food and drinks when entertaining!


Inside, the simple clean-lined spaces showcase the couple’s minimal, modern taste. The open bathroom epitomizes the clean, minimal style of the addition. On the exterior, steel elements bring a more industrial modern feeling to the addition from the rear.


Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Geoff Campen, and Angela Todorova Co-Designer: Tanja DiGrande Contractor: Jose Ramirez & J-C General Contractors Inc. Photography ©2015 Mariko Reed Location: Orinda, CA Year completed: 2014

Project Credits
Post Script House
next project

Post Script House

Private Houses
Kfar Shmaryahu, Israel - Build completed in 2018
View Project