MT Villa

MT Villa

Private Houses
Shaab, Kuwait - Build completed in 2017
Nelson Garrido

MT Villa

Alhumaidhi Architects as Architects

The project is located in Shaab, Kuwait with a plot area of 500 m2. The house plan applies a clean, contemporary aesthetic designed around the needs of a young family with 2 children. The plot is located across the street from a neighborhood park and views towards the park were encouraged by the owners from most rooms and spaces within the house.


The upper floors contain 3 bedrooms and a master suite in addition to a roof top terrace which overlook the park - floor to ceiling louvres were utilized to provide privacy for the bedrooms from the street directly in front. Additionally, the louvres provide a degree of shading from the harsh south/west sun exposure.


The ground floor adopts a U-shaped plan which hugs a landscaped garden. In the center of the U plan is an outdoor covered terrace which anchors the daily kitchen, reception space, as well as the daily living area. The kitchen, with foldable floor to ceiling glass windows can open up onto the terrace; which is also

accessible from the main reception space one on side, and the daily living on the other. Foldable floor to ceiling glass partitions line the edge of the terrace and when opened allow for free flow and movement from reception, living, or kitchen through to the terrace and into the garden.

Project team
Henri Dutilleux Conservatoire
next project

Henri Dutilleux Conservatoire

Concert Halls, Cultural Centres and Theaters
Belfort, France - Build completed in 2015
View Project
Archello

Want to see more like this?

Subscribe to Archello's newsletter