Multispace

Multispace

Architect
T+T Architects
Location
Moscow, Russia | View Map
Project Year
2021
Category
Offices
Ilya Ivanov
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct Name
Sanitary equipmentGROHE
FurnitureActiu
FloorsInterface
Floorsmodulyss
FloorsMilliken
Sanitary equipmentVitrA Bathrooms

Product Spec Sheet
Sanitary equipment
by GROHE
Furniture
by Actiu
Floors
Floors
Floors
Sanitary equipment

Multispace - office-neural network

T+T Architects as Architects

The Multispace project is a complex reconstruction of the former administrative building in Moscow, built in 2004. The object with obsolete facades and interior has been transformed into a modern hybrid workspace.

Caption
Caption

The main idea of the architectural appearance became the integration of the renewed building with a total area of 4176 sq. meters into existing environment of the street as a memorable accent. Rigid and rhythmic rows of facades form the renewed facade of the street. The visually transparent ground floor creates a safe and pedestrian-friendly atmosphere.

Caption
Caption

The common office with a cabinet layout or rows of tables in open space can no longer provide the productivity that a flexible space with a flexible set of functions provides.

Caption

 

Modern business space does not attach a person to the workplaces, and it provides easy access to remote services and functions. The form of the project allows employees to work in almost any convenient place of the building and to concentrate on solving work tasks in close connection with the team. The space filled with various team and individual zones, recreations, workout and relax zones, meeting and speech rooms allows employees to solve any issues without leaving the building.

Caption
Caption

 

The ground floor is implemented as a city business lounge, where formal functions are dissolved in informal atmosphere, where the coffee bar takes up central place instead of a traditional reception desk.

Caption
Caption

 

We have made a multifunctional place where there is no spatial separation between line employees and top management and a sense of democracy and "community" between people, man and his environment are created. This is also achieved by using mobile applications for communication, interaction and organizing collective events.

Caption
Caption

The concept of a functionality-oriented space allows employees to choose a comfortable working environment depending on the current task, combine work with an inspiring environment. The common offices are going away, the mobility and multifunctionality comes to the fore.

Caption
Caption

A window in the roof stylized as a concrete ring became a symbol of the refusal of the mono conceptual office. This element symbolizes the boundless view into the future.

Caption
Caption

Material Used :
1. Facade concrete tiles: Shueco, Alutech
2. Stained glass systems: Shueco, Alutech
3. Exterior doors: Shueco, Alutech
4. Sanitary equipment: Jacob delafon, Vitra, Geberit, Grohe, Dyson
5. Floors: Milliken, Modulyss, Interface, EGE, Desso
6. Porcelain stoneware and tiles: Atlas Concorde, Italon
7. Lighting: Z1 Lightning (Zeon) 
8. Furniture: Herman Miller, Haworth, Actiu, Profim, Pulse, Noti, Narbutas, Bejot, Unital, Fameg, MDD

Featured Projects
Latest Products
News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years
20 May 2022 News
Merk X revitalizes Amsterdam Zoo natural history building that was closed for 75 years

The neoclassical building was built between 1850 and 1855 to a design by Johannes van Maurik as a na... More

82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects
20 May 2022 News
82,000 unique, hand-crafted tiles clad the new extension to Museum Arnhem by Benthem Crouwel Architects

In addition to restoring the original Museum Arnhem building, complete with characteristic historic... More

Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa
19 May 2022 News
Estudio MMX interweaves open spaces throughout porous pigmented concrete villa

A sequence of open spaces with a gradual degree of intimacy allow residents to move gently from the... More

Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion
19 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architekten’s Montagne du Parc demonstrates how concepts of sustainability can be implemented at an early stage of architectural completion

The largest project completed by Baumschlager Eberle Architekten in Europe to date, the new Montagne... More

Find products by looking at inspirational projects
18 May 2022 Inside Archello
Find products by looking at inspirational projects

Archello’s new Inspiration guide is the world’s first and largest reference guide with a... More

Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration
18 May 2022 News
Artlist office design celebrates creativity while emphasizing work, efficiency, and collaboration

For busy Israel-based technology company Artlist, designers Switchup created an office concept that... More

Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing
17 May 2022 News
Experimental Co-Housing Denver project by Productora provides a compelling model for centrally located, low-cost housing

Only a few miles from the downtown area of Denver, this experimental co-housing project by Productor... More

Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx
17 May 2022 News
Baumschlager Eberle Architecten create an architectural statement for a natural setting in Alpe Furx

On a sloping site in the Austrian ski resort of Alpe Furx, this holiday and leisure development by B... More