Musashi Blue Box Offices

Musashi Blue Box Offices

Architect
Meron Levy Architects
Location
Neve Ilan ‚Israel /Jerusalem | View Map
Project Year
2020
Category
Cinemas
Shai Gil

Musashi Blue Box Offices

Meron Levy Architects as Architects

A Japanese Israeli technological venture, the Musashi Blue Box was converted from an old hangar into a beacon of architectural creativity and innovation in Jerusalem. Meron Levy Architects recently realized the design for the Musashi Blue Box, a technological venture, located in Jerusalem, Israel. In just 4 months, Meron Levy Architects completed an innovative design for a new type of office, on the heights of Neve Ilan, Israel.

 

In an old hangar, on the hills of Neve Ilan, hides a unique blue architectural box, the new developing center of Musashi, a Japanese Israeli technological venture. Like an architectural Russian doll, the concrete hangar, originally designed to be a TV studio, accommodates a blue steel frame, which in turn contains another box, this time made out of glass.

 

In that way the glass, steel and concrete fuse in every corner and plane of the cube to become one whole ensemble, projecting an atmosphere of balanced order and harmony. Planned and built in just four months’ time, the Musashi blue box is a space for technological innovation and creativity.

 

Material Used:

1. Step safety vinyl -gallery floar -Forbo floaring System 

2. Vitrines -office facade-technion veroin systems 

3. Sink & platforms- Ortega Marble

4. Trespa toilets pretitions – Manal – Israel

5. Floar color -Polyurethane for floors– Nirlat

 

 

This story is available in multiple languages
Share or Add Musashi Blue Box Offices to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
Step safety vinyl -gallery floar Forbo Flooring Systems
Toilets Pretitions – Manal – Israel Trespa
Product Spec Sheet
Step safety vinyl -gallery floar
Toilets Pretitions – Manal – Israel
by Trespa
Saint-Martial
next project

Saint-Martial

Social Housing
Bordeaux, France - Build completed in 2019
View Project