National Television Studios @ Lindblade Tower

National Television Studios @ Lindblade Tower

Architect
DSH // architecture
Location
Culver City, CA, USA
Project Year
2008
Category
Offices
DSH // architecture
Product Spec Sheet

ElementBrand
Translucent panels3form
Glass partitions – Moveable Glass Wall systemDIRTT
Coated plywood – KoskiLaserKOSKISEN
Counter surfaces – color: slatePaperStone
Lighting – P40Prudential Lighting
Casework system - PC-2RAKKS

Product Spec Sheet
Translucent panels
by 3form
Glass partitions – Moveable Glass Wall system
by DIRTT
Coated plywood – KoskiLaser
Counter surfaces – color: slate
Lighting – P40
Casework system - PC-2
by RAKKS

National Television Studios @ Lindblade Tower

DSH // architecture as Architects

Architectural discourse in the 1980s was often focused on the close readings of structures and materials and their syntactic relationships. Our host building in Culver City, Eric Owen Moss’s Lindblade Tower, was one such project: raw, standard materials assembled in a composition employing juxtaposition in a scheme of geometric complexity.


In the original distribution of materials -- CMU, metal panels, lighting, OSB -- a constructional logic of set dimensions and geometries underlay design decisions. Assemblies of these components also performed as autonomous elements. For example, the CMU wall stands apart from its connections, remaining oppositional to other components.


The premise of our tenant improvement project was to insinuate this constellation of materialities with an architecture that likewise remains aloof from the parts put in play 20 years previously.


New workstations, screens and panels form a seamless ribbon of dematerialized, decomponentized surfaces. The panel system, made of synthetically coated routed MDF, flows around the existing elements. These surfaces are removed from the logic of their host through the application of non-patterned patterns: irrepetitive images posterized and recombined to produce levels of rout passes on the panels: some bas-relief, some medium, some penetrating. No tiling of images occurs; seams are not moments of ironic tension but happenstance occasions.


In one half of the existing warehouse materiality is expressed in an array of raw, natural colors, in the other, drywall and paint present a mute background. Our ribbons of panels and workstations reverse this condition: a polychromatic scheme on the mute half, desaturating as it travels to the opposite side.


In this project we promote a picturesque stroll through the analytical fallout of postmodernism.


Material Used :

1. RAKKS – casework system - PC-2

2. Paperstone – counter surfaces – color: slate

3. Western red cedar – interior wood siding - beveled

4. Koskisen – coated plywood – Koski Laser

5. Prudential Lighting – lighting – P40

6. DIRTT – glass partitions – Moveable Glass Wall system

7. 3Form – translucent panels

Project team
Bvlgari Hotel Shanghai
next project

Bvlgari Hotel Shanghai

Hotels
33 north henan road, shanghai - Build completed in 2018
View Project