New Capacity of AEGON Advisor Canal in Madrid

New Capacity of AEGON Advisor Canal in Madrid

Architect
MVN Arquitectos
Location
Madrid, Spain | View Map
Project Year
2014
Category
Offices
©Alfonso Quiroga

New Capacity of AEGON Advisor Canal in Madrid

MVN Arquitectos as Architects

From AEGON values borns a new conception space to convey the essence: the glass circular room. The center is the person and the circunference is AEGON, in contrast to the impredictable, offers certainty, transparency and reliability. The people circunstances are always different and changing, such as the different spaces where the new brand AEGON image will be implemented. The best defense against the variety in the adaptation, is the perfect shape with less friction, the circunference. To remove uncertainty it is incorporated in the projetc argument.


This idea is the heart of the proposal . The meeting room is a closed transparent glass cylinder, where the vision of the rest of the people reinforce the complicity among members, the trust expands, and there are no predominant areas. This generates a relaxed atmosphere enhacing AEGON to transmit their message.


We have acoustic and visual privacy inside the room, and if it where neccesary mobile curtains. From the exterior the formal importance and the repetition help us to identify the place with AEGON. Three sizes of meeting room are standarized to implement in each office according to the neccesities.


The materials help to develop the image, and make the difference from the private area, with a celing of fibre planks to ride the acoustic confort.


First office for the new capacity of AEGON Advisor Canal.


The local has regular shape with an unique facade to the exterior, the interior is unfolded in two levels. The public space comes thouhgh the entrance, covers middle two thirds of the local large and further on is the mezzanine where is designed the internal work place. In the semi-basement are located the resting places and services. The project proposes a diaphanous solution, that enables the pass of the light from the unique facade to the end, including mezzanine.


Project Credits
Products used in this project
Product Spec Sheet

ElementBrandProduct link
ManufacturersSteelcaseThink® chair
Product Spec Sheet
Manufacturers
House in the Berkshires
next project

House in the Berkshires

Private Houses
Salisbury, CT, USA - Build completed in 2016
View Project