Ningbo Bakery

Ningbo Bakery

Architect
hcreates
Location
Ningbo, Zhejiang, China | View Map
Project Year
2020
Category
Shops
Graeme Kennedy

Ningbo bakery有盐 (have salt) - a neighbourhood bakery

hcreates as Architects

A French bakery inspired by a Japanese aesthetic. This authentic bakery in Ningbo is run by a local couple whose Japanese bread training brings a refreshing twist to their flavours and products.

 

Located within an established residential area, this neighborhood bakery undertook a complete refresh of their interior and façade.The owners, who bake daily onsite, wanted to create a unique space for people to come and hang out while continuing to provide theneighborhood with a quality products.

 

Keeping it modern and clean-lined, the façade is simple with light grey plaster, pale green tiles, and minimal white signage, allowing it to stand out from the adjacent local stores. Warm coloured, wooden joinery opens to the street, allowing views straight into the working area of the bakery. The owners love of mid-century furniture and Japanese minimalism guided the design’s simplicity and clean-lined style. This restraint helped us to create a space that was consistent and well-integrated, giving greater focus to the product.

 

It was important to retain a simple material palette that balanced the hard, distressed elements with softer, warm colour, creating an environment that was inviting and comfortable for people to enjoy. Rich walnut, antiqued brass and distressed concrete walls give a rustic and textured backdrop to the authentic bread products made here. 

 

It was crucial for the client that the bread oven and product was visible from the customer space. hcreates opened the middle of the space to allow views down and into the production areas with counter and seating along the sides. One of the challenges involving the bread oven was being able to move it in and out, without having to break down any of the fit-out. To address this within the narrow shop space, hcreates made the kitchen wall, shelving, and front of house display counters, all easily removable. The product display required each item to be laid out in a row, this made for a long display counter which we placed at the end of the space allowing visibility from the street.

 

One of the unique existing features was the double-height space. This allowed for impactful design over the counter and an uplifting entry experience. Large folding windows at the front open the façade and connect to the small front terrace creating seating on either side. The existing mezzanine was reconfigured to extend the seating, creating a cosy nook for customers to people watch from above or enjoy a quiet corner. Using the height, hcreates opened more windows in the façade allowing light to filter in, creating an atmosphere filled with beautiful, natural light.

Featured Projects
Latest Products
News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument
15 Aug 2022 News
Visitor Centre for the Bernau Trade Union School celebrates and reveals a celebrated Bauhaus Monument

In 2017 the iconic Bauhaus work ‘Bundesschule Bernau,’ built by Bauhaus director Hannes... More

Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces
15 Aug 2022 News
Ippolito Fleitz Group redefines office culture through a network of fluid and adaptable spaces

Ippolito Fleitz Group designs the Swiss headquarters for an international pharmaceutical company in... More

Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape
15 Aug 2022 News
Atelier Archmixing designs a cultural landmark amidst a picturesque mountain landscape

Nestled in the mountainous region of Chengde, the Art centre of Aranya serves as a connection betwee... More

Top 10 Trending Glazed Office Partitions
12 Aug 2022 Specification
Top 10 Trending Glazed Office Partitions

Glazed office partition systems respond to the essential needs oftoday’s workplaces. Transpare... More

Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular
11 Aug 2022 News
Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto merges a contemporary volume with Italian rural vernacular

In Italy’s Apulian countryside, Casa Aco by Giuseppe Gurrieri Architetto is a renovation and e... More

Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees
9 Aug 2022 News
Refugee Museum of Denmark (FLUGT) by BIG sheds light on the stories, challenges, emotions, and spirit of the world's refugees

Situated on the site of Denmark's largest Refugee camp from World War II, FLUGT by BIG is a museum d... More

Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy
8 Aug 2022 News
Haydon Xi’an by Salone Del Salon is an artistic tribute to Retro, Sci-fi and Fantasy

Haydon, a multi-brand cosmetics retailer recently opened its doors to a striking, new retail space i... More

Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living
8 Aug 2022 News
Rohingya Cultural Memory Centre by Rizvi Hassan is an ode to indigenous way of living

Located on a hilltop in the middle of a refugee camp area, The Rohingya Cultural Memory Centre, desi... More