Peek-a-boo Cabin

Peek-a-boo Cabin

Architect
Lazor Office
Location
New Auburn, Wisconsin, USA | View Map
Project Year
2009
Category
Offices
Christian Korab and Peter von de Linde

Peek-a-boo Cabin

Lazor Office as Architects

Rising on metal legs above a forested hill, the five-bedroom Peek-a-Boo Cabin faces a lake. A series of transitional spaces—exterior stairs, a deck, and an open breezeway—carve into and project out from the clean horizontal form, developing a symbiotic relationship between the cabin and the site.

The entry hall opens out onto a deck, surrounding you with a view of the lake through the trees. Walls frame deep views throughout the interior as private rooms of different sizes are pushed in while box windows are pulled out, focusing views. A breezeway featuring an outdoor shower passes all the way through the cabin, and a stone fireplace anchors the shared living and dining space between floor-to-ceiling windows. Two compact bedrooms are immersed in the tree canopy where the hill drops farther below.

Peek-a-Boo blends with the forest like a camouflaged animal, nestling among the trees and emerging when their leaves fall. Natural colors and materials draw the outdoors in and direct the interior outward. Warm oranges and yellows around the windows complement the cooler tone of the wood that covers the interior and exterior walls. Pine flooring collects nicks and dents over time. A stone ledge extends from the fireplace, providing seating on the interior and becoming part of the exterior wall, and wide pyramidal steps descend from the deck to a stone patio. 

 

Materials Used :
1. cypress
2. AC plywood
3. Marvin windows
4. IKEA cabinets
5. Kohler and Speakman fixtures

Share or Add Peek-a-boo Cabin to your Collections
Project Credits
Product Spec Sheet

ElementBrand
ManufacturersIKEA
FixturesKohler
ManufacturersMarvin Windows and Doors
FixturesSpeakman
Product Spec Sheet
Manufacturers
by IKEA
Fixtures
by Kohler
Manufacturers
Fixtures
Ogilvy Offices
next project

Ogilvy Offices

Offices
Montreal, QC, Canada - Build completed in 2018
View Project