personal gym

personal gym

Architect
Shogo Onodera
Location
Tokyo, Japan
Project Year
2020
Category
Sports Centres
ICHIRO MISHIMA

Personal gym

Shogo Onodera as Architects

This is a facility design of the newly opened personal gym in Tokyo.

The common image of personal gym usually is somewhat related to bodybuilding, but here, what we were asked to design was a place where you can just "be yourself". The purpose of this gym is not only to work out physically but to maintain one's body and mental by manual and physical therapy, and by counseling.

photo_credit ICHIRO MISHIMA
ICHIRO MISHIMA

Therefore, we decided to make "conditioning" as the center of all functions. Therefore, we let the conditioning room for manual therapy and physical therapy, and a hotel-like powder room take up half of the whole gym, and the rest was made into the active training room.

photo_credit ICHIRO MISHIMA
ICHIRO MISHIMA

We also gave the space a soft atmosphere so that anyone could easily come to training. The conditioning room uses a lot of curves to soften the masculine and stoic side of a traditional training room. Arches are used for the openings and doorways, and the glossy curved walls reflect the light. In addition, by using curved rail curtains to partition the powder room and conditioning room, we aimed to increase the sense of depth while gently dividing the zones.

photo_credit ICHIRO MISHIMA
ICHIRO MISHIMA

The active training room is used not only for training customers but also for the owner who is an athlete himself in lifesaving and beach flags. The space was arranged to create as large and simple volume as possible so that it could handle not only weight training but also sprints and jumps. The rhythm of the entire room is created by splitting the openings and panels while taking advantage of the natural light that enters through the existing windows. In contrast to the conditioning room, we used a lot of straight lines in the active training room to create a tense space where you can easily concentrate and focus your mind.

photo_credit ICHIRO MISHIMA
ICHIRO MISHIMA

Bolon, a Danish product, was used for the floor of each room. The ethical material, which is highly durable for training and is made by weaving recycled PVC, is healthy and strong, suitable for embodying "THE REAL". Moreover, by using the color blue, we aimed for the space to remind a fresh ocean-like atmosphere, which was perfect for the client who had been training himself close to the sea.

photo_credit ICHIRO MISHIMA
ICHIRO MISHIMA
Caption
Featured Projects
Latest Products
News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas
6 Jul 2022 News
The Pitch by Mark Odom Studio repurposes shipping containers to form a vibrant new hub for Austin, Texas

Located in Austin, Texas, The Pitch is a new hospitality and entertainment complex made from shippin... More

Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture
6 Jul 2022 News
Chalet D by monovolume architecture + design brings new life to alpine architecture

Located in the Austrian Alps, Chalet D is a family holiday home that includes a spa area. Modern and... More

The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands
4 Jul 2022 News
The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio responds to key land-use challenges in the Netherlands

Designed for the Floriade 2022 Expo, The Natural Pavilion by DP6 architectuurstudio is a nearly 100%... More

Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework
4 Jul 2022 News
Sonoma home by Mork-Ulnes Architects is defined by a strong concrete structural framework

Overlooking the vineyards of California’s Sonoma landscape, the Frame House by Mork-Ulnes Arch... More

Top 10 Trending Tiles
4 Jul 2022 News
Top 10 Trending Tiles

From bathroom walls to flooring for living spaces, tiling provides a durable, easy-to-maintain finis... More

BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods
3 Jul 2022 News
BIG unveils a playful, wooden, colourful factory for Vestre in the middle of the Norwegian woods

In Manor, Norway, The Plus is a new furniture factory by BIG for furniture manufacturer Vestre. Inco... More

RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood
3 Jul 2022 News
RH+architecture develop an intriguing urban infill strategy for a Paris neighbourhood

In the 11th district of Paris, the architecture of the neighbourhood has a spontaneous feel characte... More

Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands
29 Jun 2022 News
Poppodium Nieuwe Nor offers a new landmark and hub for new music in the Netherlands

  In the city center Of Heerlen, Poppodium Nieuwe Nor by diederendirrix is a unique new landma... More